Fondsen en koersen

Aegon kent twee soorten fondsen voor institutionele beleggers:

  • Verzekeringsfondsen: Aegon fondsen waarin wordt belegd via een verzekeringsovereenkomst, een pensioenovereenkomst en/of een PPI-overeenkomst
  • Vrij vermogen fondsen: AEAM fondsen waarin u belegt via een vermogensbeheerovereenkomst en/of een PPI-overeenkomst

 

Wilt u in één opslag de waarde per participatie zien van de fondsen waarin u belegt? Klik dan op het + teken in de laatste kolom van het fonds naar uw keuze. Onder 'mijn fondsen' kunt u dan heel eenvoudig uw geselecteerde fondsen bekijken.

 

*) Risico: 1=Zeer laag, 7=Zeer hoog

 

AEGON fondsnaam Fondstype Risico (*) Koersdatum Koers(€) Vorige Koers(€) Verschil(%)
AEGON Diversified Bond Fund Mixfonds 3.0 29-06-2022 10,44 10,42 0,19 (+)
AEGON Diversified Bond Fund II Mixfonds 3.0 29-06-2022 10,46 10,44 0,19 (+)
AEGON Diversified Equity Fund II Mixfonds 5.0 29-06-2022 14,86 14,86 0,00 (+)

Toelichting

Het belangrijkste verschil tussen de verzekerings- en vrij vermogen fondsen is de juridische eigendom. Bij de verzekeringsfondsen is Aegon juridisch eigenaar van de fondsparticipaties. U deelt in het rendement van het fonds via de bepalingen zoals overeengekomen in de verzekeringsovereenkomst. Bij de vrij vermogen fondsen bent u volledig eigenaar van de fondsparticipaties en daarmee deelt u rechtstreeks in het rendement van het fonds.

Verzekeringsfondsen: Aegon Funds

De diverse verzekeringsfondsen van Aegon bieden u de mogelijkheid om uw portefeuille zo goed mogelijk af te stemmen op het door u gewenste risico/rendement profiel. Aegon biedt een breed scala aan verzekeringsfondsen aan. U kunt een keuze maken uit asset backed securities, staatsobligaties, bedrijfsobligaties, hoogrenderende bedrijfsobligaties, aandelen, hedge funds, private equity, grondstoffen en vastgoed.

Vrij vermogen fondsen: AEAM Funds

De diverse vrij vermogen fondsen van Aegon bieden u de mogelijkheid om uw portefeuille zo goed mogelijk af te stemmen op het door u gewenste risico/rendement profiel. U kunt een keuze maken uit asset backed securities, staatsobligaties, bedrijfsobligaties, hoogrenderende bedrijfsobligaties, aandelen, grondstoffen en vastgoed.

Besloten fondsen

Aegon fondsen zijn besloten fondsen voor gemene rekening die alleen openstaan voor vennootschappen behorende tot de fiscale eenheid Aegon N.V. Deze fondsen zijn niet belastingplichtig en niet onderworpen aan de VpB.

 

AEAM fondsen zijn fiscale beleggingsinstellingen die alleen openstaan voor gekwalificeerde beleggers in de zin van de Wet op financieel toezicht.

 

Deze fondsen zijn belastingplichtig en betalen 0% VpB.

Meer informatie

Uitgebreide fondsinformatie zoals factsheets, kwartaaloverzichten, jaarverslagen en de juridische documentatie kunt u allemaal vinden bij het betreffende fonds.

Voor meer informatie over de Aegon en AEAM Funds kunt u terecht bij uw accountmanager.

Informatie opgeheven fondsen

.

Downloads