U wilt als zzp'er een hypotheek

Als zzp'er een hypotheek afsluiten? Aegon biedt u verschillende oplossingen

Zzp’ers en hypotheken: lange tijd was het een lastige combinatie. Het was vaak maar de vraag of zelfstandigen genoeg konden lenen voor een koophuis. Zélfs als de hypotheekcalculator aangaf dat zij hun droomhuis prima konden betalen. Gelukkig is het gemakkelijker geworden om als zzp’er een hypotheek te krijgen. Aegon heeft verschillende hypotheekoplossingen voor ondernemers.

 

Bereken hoeveel u kunt lenen met de hypotheekcalculator

Veel zzp’ers hebben wisselende inkomsten. Maar weet u hoeveel u als zzp’er ongeveer verdient per maand? Dan kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen met onze hypotheekcalculator. U kunt ook het inkomen van uw partner invoeren. En, heel handig: u ziet meteen welke maandlasten bij dit hypotheekbedrag horen. Maar let op: dit bedrag is een schatting.

 

Bereken uw maximale hypotheek

 

Hoeveel hypotheek kunt u als zzp’er krijgen?

Om te bepalen hoeveel u nu écht kunt lenen, kijkt de hypotheekadviseur naar de volgende zaken:

  • Hoeveel jaarrekeningen heeft u?
  • Wat is uw toetsinkomen?
  • Kunt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen?

Hieronder leest u hier meer over.

Met NHG leent u tot 100% van de marktwaarde

Net als andere huizenkopers kunt u als zzp’er gebruikmaken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heeft de hypotheekverstrekker meer zekerheid. En kunt u weer meer lenen. Lees meer over de NHG. Met NHG kunnen zelfstandigen tot 100% van de marktwaarde lenen. Hoe hoog uw maximale hypotheek is? Dat hangt af van uw toetsinkomen. Dat is het gemiddelde inkomen dat op basis van uw jaarrekeningen wordt berekend:

  • Heeft u 1 jaarrekening? Dan benoemt de NHG een onafhankelijke accountant. De kosten hiervoor zijn €250,-. Deze accountant bepaalt uw toetsinkomen.
  • Heeft u minimaal 3 jaarrekeningen? Dan kan uw eigen adviseur uw toetsinkomen vaststellen.

 

Ook zonder NHG zijn er hypotheekmogelijkheden

 

Bent u zelfstandige, en wilt of kunt u geen gebruikmaken van de NHG? U kunt dan tot 90% van de waarde van de koopwoning lenen. Bespreek met uw adviseur de mogelijkheden om als zelfstandige in aanmerking te komen voor een hypotheek bij Aegon.

Er zijn verschillende hypotheekmogelijkheden voor zelfstandigen

Aegon biedt verschillende hypotheekvormen aan, waar ook zzp’ers gebruik van kunnen maken. Voor starters zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek geschikt. Doorstromers kunnen ook kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek of een (bank)spaarhypotheek. Bekijk alle hypotheekvormen overzichtelijk bij elkaar.

 

 

Welke hypotheek past bij u?

 

Goed advies is onmisbaar als u als zzp’er een hypotheek wilt afsluiten. U kunt kiezen voor advies van een Aegon adviseur of een onafhankelijke adviseur. Lees meer over de adviesmogelijkheden of vraag direct een adviesgesprek aan.

 

Vraag een adviesgesprek aan

Heeft u nog geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt.

 

Tips voor zzp’ers

 

Als zelfstandige heeft u de touwtjes zelf in handen. Leuk, maar soms best lastig! Zeker als het gaat om geldzaken. Want ook daar moet u alles zélf regelen. Verzekeren, pensioen, bankzaken, belasting…

Daarom helpen wij u graag met handige tips.

Alles over en voor zzp’ers