Check de Aegon AOV-ideeën

Image
Arbeidsongeschiktheid voorkomen? Deze tips van Aegon houden je fit.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Omdat het zo’n ontzettend lang woord is zeggen we natuurlijk liever AOV. We kennen allemaal de AOV voor zelfstandig ondernemers. Maar wist je dat er ook een AOV is voor werknemers, dat we vier soorten dekkingen aanbieden én dat je de maximale uitkeringsduur mag verlengen voor zware beroepen? Nee? Lees onze AOV-ideeën en neem contact op met het Klantenteam AOV, je vaste aanspreekpunt voor de Aegon AOV.

Onze AOV-ideeën op een rij

Zwangerschapsverlof, zorgverlof en overlijdensverlof. Regelingen in de categorie gezondheid en welzijn. En daarom allemaal mogelijk voor onze AOV. Soms zelfs sneller dan je denkt. Zwangerschapsverlof kan bijvoorbeeld al na één jaar. Eerder waren dat er twee.

Lees verder over verlofdekking

Het is hoog tijd om deze opvatting bij te stellen: een AOV is alleen voor zelfstandig ondernemers. Je regelt er namelijk ook extra zekerheid mee voor werknemers in loondienst! Heb je daar al eens over nagedacht?

Lees verder over werknemers

Zware beroepen brengen risico’s met zich mee. Dat weten jij, je klanten en wij natuurlijk ook. Daarom zijn we flexibel en zit je klant niet per se  vast aan een maximale eindleeftijd van 55 of 60 jaar. Een maximale eindleeftijd van 70 jaar is ook mogelijk. Goed om te melden: de premie gaat hierdoor wel omhoog.

Lees verder over zware beroepen

Bij de Aegon Arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je kiezen voor een tijdelijke uitkering van 2, 5 en 10 jaar. Zelfstandig ondernemers doen dit weinig. Zonde! Vinden wij. Want een tijdelijke uitkering kan langer duren dan je denkt. De uitkeringsduur geldt namelijk per keer dat je klant arbeidsongeschikt is.

Lees verder over de tijdelijke uitkering

Steeds meer zelfstandig ondernemers kiezen voor een schenkkring. Worden ze arbeidsongeschikt en herstellen ze binnen 2 jaar? Dan is dit een fijne oplossing. Duurt het langer? Dan is er meer nodig. Onze AOV begint waar een schenkkring stopt. En geeft zelfstandig ondernemers de tijd om in alle rust te herstellen. Ook als dat meer dan 2 jaar duurt.

Lees verder

Wist je dat onze AOV vier verschillende dekkingen heeft? Er is dus altijd een dekking die bij je klant past. Kies uit:

  • Ongevallen
  • Ongevallen en ernstige aandoeningen 
  • Ongevallen en aandoeningen zonder psyche
  • Ongevallen en aandoeningen met psyche

Meer over onze dekkingen

De eerste twee jaar betaalt de werkgever het loon van de DGA door als deze arbeidsongeschikt is. Dat is wettelijk verplicht. Na twee jaar stopt de verplichting. En dan? Wat gebeurt er als de DGA nog arbeidsongeschikt is? Een slimme DGA heeft het goed geregeld. Bijvoorbeeld met een AOV. Die sluit naadloos aan op de uitkering van de werkgever.

Lees verder

Wil je klant weten hoe zijn bedrijf ervoor staat? Daarvoor bieden we de bedrijfsscan. De scan biedt AOV-klanten kosteloos inzicht in de financiën, het netwerk en de innovatiekracht van hun bedrijf. En ze krijgen advies voor verbetering.

Lees verder over de gratis bedrijfsscan

Zelf wijzigingen voor een AOV aanvragen? Kies voor snel en foutloos en regel het online in Aegon Intermediair Portal! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het digitaliseren van het AOV-proces. Dat levert jou en je klant de nodige voordelen op.

Lees verder

De inflatie zorgt voor flinke kostenstijgingen. Kunnen ondernemers dit allemaal nog wel doorberekenen aan hun klanten? En hoe voorkomen ze geldproblemen? Je kunt ze helpen met geldtips én manieren om de kosten van een AOV te beperken.

Lees verder

Image
Het Klantenteam Zelfstandig Ondernemer van Aegon staat voor u klaar

Neem contact op met het Klantenteam AOV

Vragen over je aanvraag? Neem contact op met ons klantenteam. We beoordelen of je klant verzekerd kan worden en zoeken samen met jou naar de beste optie. Daarna zorgen we er natuurlijk voor dat jij en je klant de polis snel ontvangen.

Voor bestaande klanten beheren we niet alleen de polisadministratie. Ook informeren we jou en je klant jaarlijks per brief over de huidige dekking. Daar zit ook een checklist bij als hulpmiddel.

Neem contact op met het klantenteam
Image
Op weg naar de verplichte AOV: hier leest u alle informatie

Update verplichte AOV

De plannen voor de verplichte AOV veranderen regelmatig. Altijd op de hoogte zijn van de laatste updates? Op het Aegon Intermediair Portal staat een speciale pagina over de verplichte AOV. Hier vind je alles: van het laatste nieuws tot onze opinie en handige links. Natuurlijk werken we de pagina regelmatig bij.

Alles over de verplichte AOV