Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Adfis Nieuws Uitstel kortere loondoorbetalingsperiode bij ziekte voor AOW-gerechtigden

Uitstel kortere loondoorbetalingsperiode bij ziekte voor AOW-gerechtigden

29 maart 2021

Op 23 maart 2021 publiceerde het ministerie van SZW een nieuwsbericht over de intrekking van het ontwerpbesluit Werken na de AOW. Enigszins verstopt blijkt daaruit dat de loondoorbetalingsperiode bij ziekte van AOW-gerechtigden tot in ieder geval 1 januari 2022 dertien weken blijft.

Evaluatieverslag en ontwerpbesluit beëindigen overgangsrecht Wet werken na de AOW

Minister Koolmees stuurde op 13 november 2020 het evaluatieverslag en ontwerpbesluit beëindigen overgangsrecht Wet werken na de AOW aan de Tweede Kamer. Daarin werd de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte voor AOW-gerechtigden per 1 april 2021 teruggebracht van dertien naar zes weken. Zie ons nieuwsbericht van 23 november 2020.

Intrekken conceptbesluit werken na de AOW

Het conceptbesluit had als ingangsdatum 1 april 2021. Bij een uitvoeringstoets door het UWV bleek de impact op de uitvoering van de Ziektewet groter dan eerst gedacht.

Vanwege de benodigde voorbereidingstijd bij en de volle releaseplanning van het UWV is de ingangsdatum uitgesteld naar 1 januari 2022. Daarvoor zal een nieuw conceptbesluit naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd worden. Het huidige conceptbesluit is ingetrokken.

Commentaar

Net voor de geplande ingangsdatum wordt het conceptbesluit ingetrokken. En daar wordt dan ook nog eens weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Voorlopig blijft het zoals het nu is. Het is wachten op een nieuw conceptbesluit met een nieuwe ingangsdatum.

Auteur: Leo van Leeuwen, adviseur Aegon Adfis

Bron: Nieuwsbericht SZW van 23 maart 2021.

Dit bericht is opgesteld naar de stand van zaken op 24 maart 2021