Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De belangrijke rol OR bij pensioen

De belangrijke rol OR bij pensioen

De belangrijke rol OR bij pensioen

Direct aanmelden

4 juni 2019 Leusden 

De belangrijke rol OR bij pensioen

Als lid van de ondernemingsraad speelt u een bepalende rol bij de pensioenregeling van uw bedrijf. Daarbij spelen grote belangen voor u en uw collega’s die u vertegenwoordigt. Met name bij de totstandkoming van de pensioenovereenkomst, bij het kiezen van een pensioenuitvoerder en bij het verlengen van de overeenkomst die uw werkgever sluit met de pensioenuitvoerder. Weet u waarop u precies moet letten in de genoemde situaties? En welke bevoegdheden u hierbij heeft? In onze pensioentraining op 4 juni in Leusden bespreken wij dit graag met u. Zodat u uw belangrijke rol als OR-lid bij pensioenvraagstukken nog beter kunt vervullen.

De inhoud van de training

In de pensioentraining staan wij uitgebreid stil bij de rol van de ondernemingsraad in verschillende pensioensituaties. Bijvoorbeeld wanneer het contract tussen de werkgever en de pensioenuitvoerder eindigt of de werkgever de pensioenregeling wil wijzigen. Of wanneer de werkgever wil fuseren of voornemens is het bedrijf te verkopen. Situaties die invloed kunnen hebben op het pensioen, zoals de hoogte van de te verwachten pensioenuitkering.

Vanzelfsprekend gaan we daarbij ook in op de wet- en regelgeving en pensioenontwikkelingen. Zoals de variabele pensioenuitkeringen voor beschikbare premieregelingen en nieuwe uitvoerders zoals het Algemeen Pensioenfonds.

In een groep van maximaal 20 personen gaan wij in op de wettelijke verplichtingen en de zaken waarmee u rekening moet houden. En natuurlijk is er ook ruimte voor uw vragen, discussies en om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Na deze training weet u wat de rechten zijn van de ondernemingsraad zijn met betrekking tot de pensioenregeling van uw werkgever en waarop u in het proces moet letten en op welke momenten. Zodat u uw rol als OR-lid bij pensioenvraagstukken nog beter kunt vervullen.

Wat kost het en wat krijgt u?

Wat kost het en wat krijgt u?

Deelname aan de training kost € 275,- (excl. btw) per persoon.

Hiervoor krijgt u:

  • De training van een specialist van Aegon Adfis
  • Documentatiemateriaal
  • Koffie/thee
  • Lunch

Voor wie is de training interessant?

De training is bedoeld voor leden van een ondernemingsraad.

Bent u HR-medewerker? Dan is deze training beslist ook interessant voor u.

Basiskennis van de eigen pensioenregeling is aan te bevelen.

Tijden

4 juni 2019

  • 09.00 Ontvangst
  • 09.30 Start training
  • 12.30 Einde training en lunch

Trainer

Prof.mr. Herman Kappelle

Directeur en adviseur Aegon Adfis

Locatie

Van der Valk hotel Leusden

Philipsstraat 18

3833 LC Leusden

Aanmelden

In company training?

Vindt u dit onderwerp belangrijk voor meer collega's binnen uw organisatie? Dan kunnen wij ook een training in company geven. Wij bespreken dit graag met u. Bel 070 344 52 10 of mail naar adfis@aegon.nl.