Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Training: Welke pensioenuitvoerder past bij een passende pensioenregeling

Welke pensioenuitvoerder past bij een passende pensioenregeling?

Zakelijk Aegon Adfis Aegon Adfis Academy Trainingen 2019 Welke pensioenuitvoerder past bij een passende pensioenregeling?

Aegon Adfis training

Op 1 januari 2020 eindigen weer diverse uitvoeringsovereenkomsten. Desbetreffende werkgevers moeten dan vóór het einde van het jaar besluiten of zij hun pensioenregeling bij de huidige pensioenuitvoerder voortzetten of kiezen voor een andere aanbieder. Dit is ook het moment om onder de loep te nemen of de pensioenregeling nog wel past bij de onderneming en haar werknemers. Met mogelijke instemmingsvereisten vanuit de OR een proces wat tijdig moet worden opgepakt. Maar welke pensioenuitvoerder kan en mag die passende pensioenregeling dan uitvoeren? Een passende pensioenregeling voor werknemers en onderneming; daar past niet elke pensioenuitvoerder bij.

Wat zijn de kenmerken van verschillende pensioenuitvoerders? Waar liggen de verschillen tussen het APF, de PPI en de pensioenverzekeraar? Welke pensioenuitvoerder past het beste bij een bepaalde onderneming en de werknemers? Welke risico’s kleven aan de verschillende uitvoerders? Tegen welke problemen loopt u aan bij het vergelijken van de verschillende uitvoerders? Zou één van deze pensioenuitvoerders misschien beter passen bij de onderneming en mensen dan de huidige pensioenuitvoerder? En als dat zo is, waar moeten u en de ondernemer aan denken wanneer hij daadwerkelijk wil overstappen naar die andere pensioenuitvoerder?

Deze vragen en meer bespreken wij tijdens de training. In één ochtend krijgt u een duidelijk beeld van de voor- en nadelen van de verschillende pensioenuitvoerders en welke pensioenuitvoerder het beste past bij de -regeling van uw relatie of werkgever. Na deze training kunt u uw relatie of werkgever nog beter begeleiden bij zijn beslissing met betrekking tot de pensioenregeling en de -uitvoerder. En mochten de huidige pensioenregeling en/of –uitvoerder niet langer meer passen, dan heeft u nog negen maanden de tijd om hem en zijn werknemers mee te nemen in het aanpassingstraject.

Natuurlijk is er ruimte voor discussies en om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. 

In company training

Vindt u dit onderwerp belangrijk ook voor collega's binnen uw organisatie? Dan kunnen wij deze training in company geven. Wij bespreken dit graag met u. Bel 070 344 52 10 of mail naar adfis@aegon.nl.

Inhoud

 • Kenmerken van de verschillende vormen van pensioenuitvoering
 • Voor- en nadelen van de verschillende de uitvoeringsmogelijkheden
 • Vergelijkt u premies met elkaar of premies met beloften?
 • Praktijkervaringen met het APF, PPI en verzekeraars
 • De rol van de OR bij pensioenregeling en keuze van een uitvoerder
 • Aandachtspunten bij overstappen naar een andere uitvoerder – collectieve waardeoverdracht

Voor wie interessant?

 • Pensioenadviseurs
 • Financieel planners

 

Maar ook voor:

 • Finance-, HR-managers en OR-leden met pensioen als aandachtsgebied

PE-punten

U kunt PE-punten ontvangen bij het volgen van deze training. In het inschrijfformulier geeft u dat aan door uw registratienummer in te vullen en vinkt u aan om welke PE-punten het gaat:

 • Actuarieel Genootschap
 • NOPD (3 pnt)
 • Register van Belastingadviseurs
 • CPL/CPC
 • FFP (3 pnt)

Adfis mensen

Vera-pasfoto

Vera Hek-Weghorst

(070) 344 8151
06 11 33 20 42
vhek@aegon.nl

Herman Kappelle

(070) 344 5934
06 11 33 20 53
hkappelle@aegon.nl 

Paul Lavrijssen 

(070) 344 5712
06 11 33 20 51
plavrijssen@aegon.nl

Direct contact met Aegon Adfis

 (070) 344 52 10

  adfis@aegon.nl

Bent u een pensioendeelnemer en heeft u een vraag? Kijk op www.aegon.nl/klantenservice-pensioen