Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Adfis training pensioenadvies
Zakelijk Aegon Adfis Aegon Adfis Academy Trainingen 2019 Training Pensioenadvisering 2019; Bent u er klaar voor?

Training Pensioenadvisering 2019; Bent u er klaar voor?

De AFM publiceerde op 3 augustus 2018 haar vernieuwde “leidraad tweedepijler pensioenadvisering” en verwacht van de pensioenadviseur dat deze de leidraad toepast in zijn pensioenadviespraktijk.

Volgens de leidraad moet de pensioenadviseur nog meer dan voorheen kennis hebben van pensioenproducten én het beleggingsbeleid van de pensioenaanbieders. Waar negen jaar geleden middelloonregelingen steeds meer gemeengoed werden, is het nu de beschikbare premieregeling die steeds belangrijker wordt. Deze tendens vergt meer kennis van de pensioenadviseur, werkgever en werknemer over onder meer beleggen, risicomanagement en informatieverstrekking.

Met deze herziene leidraad sluit de AFM aan op deze tendens. Wat betekent deze nieuwe leidraad voor de pensioenadvisering. En wat betekent die voor de werkgever en de werknemer?

Wilt u in één dagdeel bijgepraat worden en praktische handvatten krijgen hoe u met de leidraad om kunt gaan? Wilt u bewust gemaakt worden van risico’s die bepaalde pensioenregelingen en pensioenverzekeringen meebrengen of hierover van gedachten wisselen met collega-adviseurs of deskundigen? Dan is de training ‘Pensioenadvisering 2019’ van Aegon Adfis geschikt voor u. 

Deze training is een must voor de pensioenadviseur. Hij kan met deze training zijn advisering direct afstemmen op deze nieuwe leidraad. 
 

Inhoud training

 • De leidraad tweedepijler pensioenadvies 
 • Risico’s voor de werkgever en werknemers m.b.t. 
  • pensioenregelingen en pensioenverzekeringen
  • beleggen 
 • Beleggingsbeleid pensioenuitvoerder
 • Nazorg of zorgplicht?
 • Praktijkvragen

Aanbod

Vindt u dit onderwerp belangrijk voor collega's binnen uw organisatie? Dan kunnen wij de training bij u incompany geven. Wij bespreken dit graag met u. Bel 070 344 52 10 of mail naar adfis@aegon.nl.

Trainer

Prof.mr. Herman Kappelle
Directeur en adviseur Aegon Adfis

 

Voor wie?

 • Pensioenadviseurs
 • Personen die zich bezig houden met de pensioenregeling binnen de onderneming;
 • OR-leden

Incompany training?

Vindt u dit onderwerp belangrijk voor collega's binnen uw organisatie? Dan kunnen wij de training ook bij u incompany geven. Wij bespreken dit graag met u. Bel 070 344 52 10 of mail naar adfis@aegon.nl.