Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

De premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?

De premieovereenkomst 2.0

Ontdek de kansen en risico’s van de vernieuwde premieovereenkomst

Op 1 september 2016 trad de Wet verbeterde premieregeling (Wvp) in werking. Daarmee was de premieovereenkomst 2.0 geboren. Het voornaamste gevolg: deelnemers mogen nu doorbeleggen na hun pensioendatum. Uitvoerders gebruiken hiervoor elk een eigen beleggingsmix en eigen lifecycles. Maar wat blijkt? De neutrale lifecycle kan bij uitvoerder A veel risicovoller zijn dan bij uitvoerder B. Hoe komen werkgevers en werknemers tot een goed geïnformeerde keuze? En hoe kunnen adviseurs de juiste begeleiding bieden? Belangrijke vragen waar u in deze training antwoord op krijgt.

Kosten & inschrijven

U kunt dit webinar alsnog volgen op een door u gewenst tijdstip. De kosten daarvan zijn € 125,- (excl. btw). Stuur daarvoor een mailtje naar adfis@aegon.nl onder vermelding van uw naam, factuuradres en Webinar De premieovereenkomst 2.0. U ontvangt daarna de link naar het webinar.

De training in het kort

 • Minister Koolmees heeft de Tweede Kamer eind vorig jaar geïnformeerd over de Wet verbeterde premieregeling. Herman Kappelle neemt deze evaluatie met u door. Hij vertelt ook hoe de verbeterde regeling zich verhoudt tot de plannen voor een nieuw pensioenstelsel.
 • Herialt Mens gaat dieper in op de lifecycles en de beleggingsmix. Hij licht de kansen en de risico’s toe. En hij vertelt waar werkgevers en werknemers op moeten letten. Daarbij komt ook de rol van de adviseur uitgebreid aan bod.
 • Onze gastspreker is Ton Winkels van adviesbureau Montae & Partners. Hij vertelt u meer over de verantwoordelijkheden van de werkgever, de werknemer, de verzekeringsmaatschappij en de adviseur. En hoe hij daar zelf mee omgaat als adviseur.
 • Natuurlijk is er ruimte voor vragen en discussie. En tijdens de lunch kunt ervaringen uitwisselen met vakgenoten. De groep bestaat maximaal uit ongeveer 20 personen.

Voor wie is de training interessant?

 • Pensioenadviseurs
 • Financieel planners
 • En zeker ook voor financemanagers, hr-medewerkers en OR-leden met pensioen als aandachtsgebied

Locatie- en tijdenoverzicht

Te volgen op een door u gewenste plek en tijdstip: Webinar

Trainers

Prof. mr. Herman Kappelle
Directeur Aegon Adfis en bijzonder hoogleraar pensioenrecht VU

Herialt Mens, CFA
Senior investment strategist Aegon Nederland

Ton Winkels
Adviseur Montae & Partners

Wat kost het en wat krijgt u?

Deelname aan deze training kost € 125,- (excl. btw) per persoon. Hiervoor krijgt u:

 • Een link naar een boeiend webinar van toonaangevende professionals

PE-punten

Wilt u PE-punten ontvangen voor deze training? Geef het aan op het inschrijfformulier.

 • Actuarieel Genootschap: in aanvraag
 • NOPD: in aanvraag
 • Register van Belastingadviseurs: in aanvraag
 • CPL/CPC: in aanvraag
 • FFP: in aanvraag

Deze training bij u op kantoor?

Vindt u dit onderwerp belangrijk voor meer collega’s in uw organisatie? Dan kunnen we deze training ook bij u op kantoor geven. We bespreken graag de mogelijkheden met u. U bereikt ons via telefoonnummer 070 344 52 10. Of stuur een mail naar adfis@aegon.nl.