Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Alles over het pensioenakkoord

Adfis Praktijkvragen
Zakelijk Aegon Adfis Alles over het pensioenakkoord

Werkgevers, werknemers en het kabinet hebben 5 juni 2019 een pensioenakkoord gesloten. Het akkoord vormt de kaders waarbinnen hervormingen kunnen plaatsvinden, maar er moet nog veel gebeuren voor het zover is. Op deze pagina vindt u al onze nieuwsberichten waarin de nadere uitwerking van het pensioenakkoord aan de orde komt.

Handreiking RVU geactualiseerd

Vanaf 1 januari 2021 geldt een tijdelijke drempelvrijstelling voor Regelingen voor vervroegde uittreding. De Belastingdienst actualiseerde de handreiking voor de interpretatie van het begrip “Regeling voor vervroegde uittreding”.

Online Flitscongres 2021

Het online Flitscongres 2021 gemist? Niet getreurd: hieronder kunt u het hele congres terugkijken.

Ook digitaal is Aegon/VU Flitscongres een succes

Aangepast aan de Corona-richtlijnen ging het jaarlijkse Flitscongres van Aegon in samenwerking met het Expertisecentrum van de VU toch door. De Tweede Kamerleden Gijs van Dijk, Roald van der Linde en Steven van Weyenberg reageerden op de presentaties van Erik Lutjens en Herman Kappelle. Zij discussieerden onder leiding van. Bas Dobbelstein aan de hand van stellingen.

Koolmees stelt invoering opname bedrag ineens uit. Eerste Kamer daarna akkoord met wetsvoorstel.

De Eerste Kamer ging op 13 januari 2021 akkoord met het wetsvoorstel Bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Dit gebeurde echter pas nadat minister Koolmees toezegde de ingangsdatum voor de opname van het bedrag ineens een jaar uit te stellen. Zodat er meer tijd is om de regeling op zijn uitvoerbaarheid te beoordelen en te verbeteren.

Eerste Kamer tilt behandeling wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen over de jaarwisseling heen.

De Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloot op 15 december 2020 het wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen niet meer in 2020 te behandelen. De Commissie voor SZW agendeerde het voor 12 januari 2021.

Overgangsrecht rechtstreeks verzekerde regelingen geldt ook voor middelloon-regelingen die vóór 1-1-2026 zijn omgezet

In antwoord op vragen van het D66 Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg bevestigt minister Koolmees ondubbelzinnig dat het overgangsrecht voor rechtstreeks verzekerde uitkeringsovereenkomsten ook gaat gelden voor op 1 januari 2022 bestaande middelloonregelingen die uiterlijk op 1 januari 2026 zijn omgezet naar een premieovereenkomst op basis van stijgende staffelpremies.

Praktijkvragen over het nieuwe pensioenstelsel