Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Pyrrusoverwinning; Werkgever aansprakelijk, maar geen schade omdat salaris lager is dan franchise.

Werknemer met nulurencontract raakt arbeidsongeschikt. Werkgever meldde hem niet aan bij de pensioenverzekeraar. Werkgever handelde hierdoor niet als goed werkgever en moet de schade die de werknemer hierdoor leidt vergoeden. Werknemer had echter salaris dat niet boven franchise uitkwam en kwam door beëindiging van het contract voordat hij een IVA-uitkering ontving niet in aanmerking voor premievrijstelling. Hij leed dus geen schade.

Werkgever moet werknemer wijzen op mogelijkheid premievrijstelling aan te vragen

Pensioenreglement bepaalt dat arbeidsongeschikte werknemer zelf om premievrijstelling moet verzoeken bij pensioenfonds. Verzoek is niet tijdig gedaan, waardoor recht op premievrije opbouw verviel. Goed werkgeverschap brengt met zich dat werkgever de werknemer op deze mogelijkheid had moeten wijzen. Pensioenregeling overigens niet rechtsgeldig gewijzigd.

Hoogte transitievergoeding bij beëindiging slapend dienstverband na 1-1-2020

Een werkgever hoeft een slapend dienstverband niet te beëindigen als de werknemer daar niet zelf om vraagt. Als de werknemer dat in 2020 toch nog doet – terwijl dit in 2019 al mogelijk was– heeft de werknemer recht op een vergoeding conform de regels in 2020. Dat kan de werknemer veel geld kosten!

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

DatumLocatieActiviteitTitel
N.t.b. vanwege coronacrisis.LeusdenTrainingDe belangrijke rol van de OR bij pensioen
N.t.b. vanwege coronacrisis.VughtTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?
N.t.b. vanwege coronacrisis.NootdorpTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?
N.t.b. vanwege coronacrisis.LeusdenTrainingDe premieovereenkomst 2.0: waar moet u op letten?

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

Trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in het land. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Terugblik: Flitscongres 2020 over het pensioenakkoord

Aegon en de Vrije Universiteit Amsterdam organiseren elk jaar het Flitscongres. Deze keer stond het pensioenakkoord centraal. Bekijk hiernaast de hoogtepunten. Of ga op zoek naar extra verdieping:

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling wetgeving-proof is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.