Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Aegon Adfis nieuw v02

De experts van Aegon Adfis staan voor u klaar

Pensioen en inkomen zijn ingewikkelde onderwerpen. Daarom staan de experts van Aegon Adfis voor u klaar. Stel ons een vraag, volg een training, lees het laatste nieuws of luister naar onze podcast.

Nieuwsberichten

Doorbetalen hypotheekrente na scheiding niet altijd aftrekbaar!

In 2013 scheidt X van Y. X en Y waren buiten elke gemeenschap van goederen gehuwd. Y blijft wonen in de echtelijke woning, waarvan zij enig eigenaar is. Daarnaast is er nog een woning in aanbouw waar X en Y voor 50 procent eigenaar zijn. Op beide woningen loopt een hypothecair krediet op naam van X en Y. X betaalt de volledige hypotheekrente voor beide woningen. De belastingdienst weigert de volledige aftrek van de betaalde hypotheekrente. X is het daar niet mee eens en stapt naar de rechtbank.

Artikel 20 PW verbiedt wijziging van onvoorwaardelijke indexatie in voorwaardelijke indexatie voor reeds opgebouwde aanspraken en rechten

Wijziging van onvoorwaardelijke naar voorwaardelijke toeslag laat de indexatie over de reeds opgebouwde aanspraken en rechten onverlet en beperkt deze niet tot de indexatie tot het moment van wijziging. Dat de cao in de wijziging voorziet, betekent niet dat gehandeld mag worden in strijd met artikel 20 Pensioenwet.

Gehuwd en duurzaam gescheiden

De Svb mag de AOW-uitkering niet verlagen naar een gehuwden-AOW. De gehuwde man maakt aannemelijk dat hij duurzaam gescheiden woont van zijn echtgenoot.

Nieuwsbrief Aegon Adfis

Mis niet langer de laatste updates en inzichten. Meld u nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden

Activiteitenkalender

DatumLocatieActiviteit
24-03-2020WaalwijkDe premieovereenkomst 2.0
26-03-2020NootdorpDe premieovereenkomst 2.0
31-03-2020LeusdenDe premieovereenkomst 2.0
09-06-2020LeusdenDe belangrijke rol van de OR bij pensioen

Verbreed uw kennis op een manier die bij u past

trainingsaanbod

Aegon Adfis Academy

De wereld van pensioen en inkomen is continu in beweging. Bekijk ons trainingsaanbod en laat u in één dagdeel bijpraten. Op een locatie in de buurt. Of bij u op kantoor.

adfis publicaties

Publicaties

Van de beste vragen uit de praktijk tot onze jaarlijkse prinsjesdagspecial: u vindt alle publicaties van Aegon Adfis overzichtelijk bij elkaar.

podcast kennisdelers

Podcast Kennisdelers

Kennisdelers is onze podcast speciaal voor adviseurs. Experts bespreken regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van pensioen en sociale zekerheid.

Terugblik: Flitscongres 2020 over het pensioenakkoord

Aegon en de Vrije Universiteit Amsterdam organiseren elk jaar het Flitscongres. Deze keer stond het pensioenakkoord centraal. Bekijk hiernaast de hoogtepunten. Of ga op zoek naar extra verdieping:

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen

 • Ik ben werkgever
  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. We checken daarom graag of uw pensioenregeling up-to-date is. Bovendien kunnen we uw OR of hr-afdeling in één dagdeel bijpraten over de belangrijkste wetten en regels.
 • Ik ben adviseur
  De fiscale en juridische veranderingen op het gebied van pensioen volgen elkaar snel op. Behoefte aan extra zekerheid voordat u uw klant adviseert? Wij staan voor u klaar als sparringpartner.
 • Ik ben advocaat of rechter
  Bent u betrokken bij een zaak waarin pensioen een rol speelt? En heeft u daar een deskundige bij nodig? Met onze opinie komt u tot een afgewogen oordeel.
 • Ik ben lid van een raad van bestuur of raad van commissarissen
  Verkeerde beslissingen kunnen leiden tot nare situaties. Zeker bij zoiets belangrijks als pensioen. Wij schetsen daarom graag de verschillende scenario’s voor uw onderneming. Zodat u een beslissing kunt nemen waar u achter staat.

 

Vraag over uw pensioenregeling bij Aegon?

De klantenservice van Aegon helpt u graag verder.

Aegon Adfis staat voor u klaar

Neem gerust contact op met ons. Ook als u alleen maar even wilt sparren.