Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

verplichte AOV
Inkomensbescherming

07/07/2020 - 16:44

Op weg naar de verplichte AOV: niet afwachten, anticiperen!

Redactie | Aegon Zakelijk

Het kabinet nadert een besluit over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Dat die er komt is al afgesproken, de vraag is nog hoe hij eruit gaat zien. Op de invoering is het nog langer wachten, waarschijnlijk tot minstens 2024. Met de armen over elkaar afwachten waar de regering mee komt is echter niet verstandig. U kunt beter anticiperen.

> Lees verder

Samen positief re-integreren
Inkomensbescherming

02/07/2020 - 10:50

Samen positief re-integreren: vijf tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel werkgevers hebben de neiging om vooral naar re-integratie te kijken als een lijst verplichtingen. Maar re-integreren is pas echt succesvol als u en uw werknemer allebei tevreden zijn over het resultaat. Op basis van onze ervaringen geven we vijf tips om samen passende doelen te stellen én die te bereiken.

> Lees verder

pensioenakkoord
Pensioen Zakelijk

24/06/2020 - 16:53

Het nieuwe pensioenstelsel: PPI-klant staat goed voorgesorteerd

Redactie | Aegon Zakelijk

Kabinet en sociale partners presenteerden 12 juni een plan om het pensioenstelsel ingrijpend te wijzigen. Dit is een nadere uitwerking van het pensioenakkoord van 2019. Een deel van de nieuwe regels is al onderdeel van de pensioenregelingen van Aegon Cappital. Dit geeft ons en onze klanten een prettige voorsprong. De overige wijzigingen zijn gelukkig ook goed uitvoerbaar. Een overzicht van de veranderingen die voor werkgevers het meest relevant zijn. Plus tips voor wat u kunt doen.

> Lees verder

zieke werknemer
Inkomensbescherming

11/06/2020 - 11:56

Help, een zieke! Dit wordt van u als werkgever verwacht

Redactie | Aegon Zakelijk

Het meeste verzuim lost zichzelf binnen een paar dagen op. Maar een werknemer kan ook langere tijd uitvallen. Dan krijgt u te maken met een reeks verplichtingen. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Komt het na 2 jaar ziekte tot een WIA-aanvraag, dan toetst UWV als een strenge poortwachter of u zich voldoende heeft ingespannen. Nalatigheid kan u veel geld kosten.

> Lees verder

Aegon Adfis Nieuwsbrief
Inkomensbescherming

08/04/2020 - 12:35

Coronacrisis: ziekmelden vaak niet de juiste oplossing

Redactie | Aegon Zakelijk

Door de coronacrisis krijgen arbodiensten veel meer ziekmeldingen binnen dan normaal. Dat is begrijpelijk in deze onzekere tijd. Maar ziekmelden is vaak niet de juiste oplossing. Casemanager Jolanda Koot helpt werkgevers graag op weg om steun te vinden, bijvoorbeeld bij de overheid.

> Lees verder

Coronavirus
Inkomensbescherming

03/04/2020 - 17:22

Ondernemers hebben het moeilijk, de overheid helpt!

Arend Jansen, Specialist Inkomen bij Aegon

Het zijn zware tijden voor de wereld, voor Nederland en voor ondernemers. Sommigen hebben geen keuze. Ze moeten van de overheid stoppen met hun werkzaamheden. Ook andere ondernemers ondervinden de gevolgen van de coronacrisis: klanten blijven weg, werknemers vallen uit, de omzet daalt fors of tot nul. Gelukkig laat de overheid ondernemers niet in de steek. Er zijn regelingen (in de maak) voor zelfstandigen en ook voor werkgevers.

> Lees verder

Pagina's