Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Pensioen Zakelijk

14 oktober 2019

De 5 belangrijkste afspraken én uitdagingen in het pensioenakkoord

Redactie | Aegon Zakelijk

De komende jaren gaat het pensioenstelsel flink veranderen. Kabinet en sociale partners hebben hierover na lang onderhandelen een pensioenakkoord bereikt. Hiermee zijn de wensen en voornemens helder, maar op tal van punten moet nog nadere uitwerking komen. We zetten vijf afspraken en uitdagingen op een rij waar u als werkgever zélf mee aan de slag kunt.

> Lees verder

Inkomensbescherming

30 september 2019

6 tips om werkstress te lijf te gaan

Redactie | Aegon Zakelijk

Gemiddeld heeft 1 op de 3 werknemers last van werkstress. 6 tips om u in uw organisatie de balans te bewaren tussen gezonde werkdruk en belastende werkstress.

> Lees verder

Inkomensbescherming

20 september 2019

In gesprek over ander werk én een andere werkgever: 5 praktische tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Met een langdurig zieke werknemer in gesprek gaan over werk bij een andere werkgever is nooit leuk. Zeker niet in een kleine organisatie, waar werkgever en werknemer elkaar goed kennen. Toch kunt u verplicht zijn om dit pijnlijke onderwerp aan te snijden. 5 praktische tips om dit te doen zonder de persoonlijke relatie te verpesten.

> Lees verder

WIA als prepensioen
Inkomensbescherming

13 september 2019

De achilleshiel van de mkb-verzuimkampioen: geen ander werk voor uw zieke

Redactie | Aegon Zakelijk

Het zal u maar gebeuren: een langdurig zieke medewerker. Komt in het mkb relatief zelden voor, maar juist bij u is het wel raak. Werkgevers die dit overkomt, lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan. Hun organisatie biedt geen ander werk dat de zieke kan doen. Volgens de wet moet u dan omzien naar werk bij een andere werkgever. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 

> Lees verder

langdurig zieke blog
Inkomensbescherming

9 september 2019

Wat als ú net die ene langdurig zieke treft?

Redactie | Aegon Zakelijk

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) is Nederlands kampioen verzuim beperken. Volgens het CBS lag het verzuim bij werkgevers met 1-10 medewerkers in het eerste kwartaal van 2019 op 1,8%. Organisaties met 10-100 medewerkers (4%) en 100+ bedrijven (5,6%) kunnen er jaloers op zijn.

> Lees verder

tips zwaar beroep
Inkomensbescherming

9 juli 2019

Voorkomen dat het werk te zwaar wordt: 7 praktische tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Nederland staat voor grote uitdagingen rond duurzame inzetbaarheid. Slimme werkgevers wachten niet af. Ze komen in actie en zorgen dat het werk niet een te zwaar beroep doet op de medewerkers. Zeven praktische tips voor een succesvolle aanpak.

> Lees verder

Pagina's