Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Pensioen Zakelijk

07/07/2017 - 14:33

Werknemers doordringen van de nieuwe pensioenrealiteit

Herialt Mens, Sr. Investment Solutions bij Aegon Asset Management

Nog steeds denken veel werknemers dat hun pensioen er zo uitziet als bij hun ouders. Ook pensioenadviseurs realiseren zich dit nog te weinig. 

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

24/03/2017 - 14:36

Is het APF een oplossing voor kleine pensioenfondsen?

Heiko Hoogendijk, Commercieel Directeur Aegon Zakelijk

Kleine pensioenfondsen die onder druk staan vinden het soms moeilijk om het opgeven van hun zelfstandigheid als oplossing te zien. Niet vreemd: het is een emotionele beslissing om ‘het eigen fonds’ los te laten. Een algemeen pensioenfonds (APF) zoals Stap kan een goed alternatief zijn, omdat de mogelijkheid bestaat via het belanghebbendenorgaan invloed uit te blijven oefenen

> Lees verder

APF of PPI
Pensioen Zakelijk

16/03/2017 - 10:42

APF of PPI: kijk naar wat bij je past, niet naar rendement

Iwan van den Berg en Lex Solleveld

Er is vaak veel discussie over pensioenvarianten en pensioenuitvoerders. Zo betekent een keuze tussen een PPI en een APF meestal ook een keuze tussen DC en DB. Wat is dan de beste variant? Als het puur gaat om rendement zijn beide relatief nieuwe pensioenvarianten volstrekt gelijkwaardig. Het meer collectieve APF-systeem rendeert niet per sé beter dan individuele pensioenregelingen zoals een PPI die biedt. Als je bij beide varianten hetzelfde inlegt en op dezelfde manier belegt zijn de uitkomsten in principe gelijk. Waar moet je je keuze dan wel op baseren?

> Lees verder

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Inkomensbescherming

06/12/2016 - 13:23

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Marlies Touburg, Webredacteur

Werken als zelfstandige, dat is zelf de touwtjes in handen hebben. Geen baas die jou van 9 tot 5 op kantoor verwacht. Maar ja, ook geen baas die jouw loon doorbetaalt als je ziek of arbeidsongeschikt bent. Daar moet je zelf iets op verzinnen. Want ook als je even niet kunt werken, loopt jouw huur gewoon door. Iets regelen bij arbeidsongeschiktheid kan op allerlei manieren. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten, bijvoorbeeld.

> Lees verder

Pagina's