Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Aegon Adfis Nieuwsbrief
Inkomensbescherming

08/04/2020 - 12:35

Coronacrisis: ziekmelden vaak niet de juiste oplossing

Redactie | Aegon Zakelijk

Door de coronacrisis krijgen arbodiensten veel meer ziekmeldingen binnen dan normaal. Dat is begrijpelijk in deze onzekere tijd. Maar ziekmelden is vaak niet de juiste oplossing. Casemanager Jolanda Koot helpt werkgevers graag op weg om steun te vinden, bijvoorbeeld bij de overheid.

> Lees verder

Coronavirus
Inkomensbescherming

03/04/2020 - 17:22

Ondernemers hebben het moeilijk, de overheid helpt!

Arend Jansen, Specialist Inkomen bij Aegon

Het zijn zware tijden voor de wereld, voor Nederland en voor ondernemers. Sommigen hebben geen keuze. Ze moeten van de overheid stoppen met hun werkzaamheden. Ook andere ondernemers ondervinden de gevolgen van de coronacrisis: klanten blijven weg, werknemers vallen uit, de omzet daalt fors of tot nul. Gelukkig laat de overheid ondernemers niet in de steek. Er zijn regelingen (in de maak) voor zelfstandigen en ook voor werkgevers.

> Lees verder

begeleid langdurig zieke
Inkomensbescherming

17/02/2020 - 13:23

In naam van de collega’s: begeleid uw langdurig zieke goed!

Arend Jansen, Specialist Inkomen bij Aegon

Karla spreekt collega Johan die sinds 5 maanden ziek thuis zit: ‘Hoe het met me gaat? Slecht! Ze sturen me van het kastje naar de muur, de bedrijfsarts zegt alleen “kom over 6 weken maar terug”. En jij bent de eerste die langskomt. Van Marlies (directeur, red.) heb ik nooit wat gehoord!’ Na afloop zijn de ervaringen van Johan het gesprek van de dag bij de koffieautomaat. En ze zijn bepaald niet bevorderend voor de motivatie op de werkvloer.

> Lees verder

failliet door zieke werknemer
Inkomensbescherming

13/02/2020 - 13:06

Failliet door een zieke werknemer: kan dat?

Redactie | Aegon Zakelijk

Het is een bekend angstscenario: de ambitieuze ondernemer die ten onder gaat aan de kosten van een langdurig zieke werknemer. Maar hoe realistisch is dit? Zeker is dat de verplichte doorbetaling van het loon bij ziekte fors in de papieren loopt. Dit is op zijn minst een slechte combinatie met de behoefte om te investeren. Maar het kan ook echt fout aflopen: faillissement. De vraag is of u dit risico moet willen lopen.

> Lees verder

verzuimrisico
Inkomensbescherming

10/02/2020 - 09:57

Gemotiveerd, betrokken personeel: een serieus verzuimrisico

Redactie | Aegon Zakelijk

Als iedereen in uw bedrijf er voor de volle 100% voor gaat, is verzuim wellicht niet het eerste waar u bang voor bent. Gemotiveerde en betrokken werknemers verzuimen minimaal, toch? Nou, niet omdat ze dat graag willen. Maar mensen kunnen zichzelf ook voorbijlopen. Juist in bedrijven waar het knispert van de ambitie ligt langdurig verzuim door werkdruk en stress op de loer.

> Lees verder

Nieuwe WW-premies in 2020 hier moet u op letten
Inkomensbescherming

20/01/2020 - 10:43

Nieuwe WW-premies in 2020: hier moet u op letten

Redactie | Aegon Zakelijk

Sinds 1 januari 2020 betaalt u als werkgever een fors hogere WW-premie voor flexwerkers. Alleen werknemers met een vast dienstverband en vaste uren komen in aanmerking voor een lagere premie. Het is goed opletten geblazen als u niet onnodig duur uit wilt zijn. U moet meer doen dan alleen het juiste premiepercentage toepassen.

> Lees verder

Pagina's