Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

tips succesvolle re-integratie
Inkomensbescherming

13/12/2019 - 13:35

8 tips voor succesvolle re-integratie

Redactie | Aegon Zakelijk

Re-integreren is maatwerk en vaak een kwestie van aftasten en proberen. Dat geldt voor uw werknemer, maar zeker ook voor u. Met de tips hieronder vergroot u de kans op succes.

> Lees verder

stappenplan zieke werknemer
Inkomensbescherming

13/12/2019 - 13:09

Stappenplan bij een zieke werknemer

Redactie | Aegon Zakelijk

Een werknemer wordt ziek. Een paar dagen is vaak geen probleem. Het wordt anders als het langer duurt. Als werkgever bent u vanaf de eerste ziektedag verantwoordelijk voor zijn of haar re-integratie. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat de Wet verbetering poortwachter van u als werkgever verlangt tijdens de ziekteperiode. Wat moet u doen? En wanneer dan precies?

> Lees verder

blog verzuim voorkomen
Inkomensbescherming

13/12/2019 - 10:50

Onnodige kosten bij verzuim voorkomen?

Redactie | Aegon Zakelijk

Een ziekmelding is zowel voor uw werknemer als voor u ontzettend vervelend. Uw werknemer is ziek. En u krijgt te maken met re-integratieactiviteiten die vaak extra tijd en geld kosten. Maar er zijn ook kosten die u gemakkelijk kunt voorkomen. Daarom geven we u graag een aantal tips.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

09/12/2019 - 01:22

Lage rente: niet altijd een pensioenprobleem, wel reden voor advies

Redactie | Aegon Zakelijk

Pensioenproblemen door lage rente: de media staan er vol mee. Maar lang niet ieder pensioen is even gevoelig voor het renteprobleem. En waar dit bij de ene regeling nauwelijks is op te lossen, zijn er bij de andere wél mogelijkheden. Goed advies en een tijdige pensioen-APK zijn onmisbaar. 

> Lees verder

Met werknemers in gesprek over gezond leven
Inkomensbescherming

08/11/2019 - 13:49

Met werknemers in gesprek over gezond leven: zo pakt u het aan

Redactie | Aegon Zakelijk

Werknemers die gezond leven zijn productiever, blijkt uit onderzoek van TNO. En dat ziet u als werkgever natuurlijk graag. Maar wat als u hierover het gesprek wilt aangaan? Ook als u dat met de beste bedoelingen doet, kunt u overkomen als een vervelende bemoeial. Of de indruk wekken dat u overspannen verwachtingen heeft. Terwijl mensen in beweging krijgen ook zonder zulke misverstanden al lastig genoeg is. 7 praktische tips.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

22/10/2019 - 09:33

Bewegen of stilstaan: wat doet de AOW-leeftijd de komende jaren?

Redactie | Aegon Zakelijk

De stijging van de AOW-leeftijd. Er is veel om te doen geweest. Maar voor de komende 5 jaar is er nu duidelijkheid. We leggen uit wat u en uw werknemers kunnen verwachten. Ook kijken we vast vooruit naar de jaren na 2024.

> Lees verder

Pagina's