Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Pensioen Zakelijk

De koopkracht van pensioen
Pensioen Zakelijk

14/06/2019 - 16:00

Inzicht in de koopkracht van pensioen

Redactie | Aegon Zakelijk

Vanaf 30 september 2019 moeten werknemers inzicht krijgen in de koopkracht van hun pensioen. Met koopkracht bedoelen we: hoeveel het pensioen waard is. Dit is niet hetzelfde als het aantal euro’s dat een werknemer later op zijn rekening ontvangt. Dat duidelijk maken, is een grote uitdaging. Wat het nog uitdagender maakt, is dat we niet één, maar drie mogelijke waardes van het pensioen laten zien.

> Lees verder

AEGON blog dga pensioenwet
Pensioen Zakelijk

08/08/2018 - 14:39

Breng de DGA onder de Pensioenwet

Herman Kappelle, Directeur Adfis

Met ingang van 1 april 2017 mag een directeur-grootaandeelhouder (DGA) niet langer pensioen opbouwen in eigen beheer. Het tot die datum opgebouwde pensioen mag in een eigen BV ondergebracht blijven, maar de toekomstige opbouw moet elders plaatsvinden.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

18/07/2018 - 14:28

Pensioendiner: deelnemers spreken zich uit

Redactie | Aegon Blog

Welke vragen hebben mensen aan de vooravond van hun pensioen? Om daar achter te komen, organiseerde Aegon op 4 juli het eerste Pensioendiner. Medewerkers van het pensioenbedrijf van Aegon gingen in gesprek met een selecte groep deelnemers. Faye Funcken, medewerker mid-office en bedenker van het diner, blikt terug op het event. Ze doet dit samen met Paul Everloo, manager Operations Pensioen. “Er zijn als het nodig is, daar is vooral behoefte aan.”

> Lees verder

WIA als prepensioen
Pensioen Zakelijk

14/05/2018 - 11:32

De WIA als prepensioen?

Arend Jansen

Hoogleraar Arbeidsverhoudingen Paul de Beer (FD, 7 mei) vindt de WIA een prima alternatief voor mensen met zware beroepen die hun AOW niet dreigen te halen. Versoepel de keuringseisen voor oudere werknemers en geef ze een WIA-uitkering!

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

19/04/2018 - 16:59

Pensioen: jongeren schudden gevestigde orde wakker

Frits Bart, Directeur Beleid & Propositiemanagement Aegon Zakelijk

Meer flexibiliteit. Meer maatwerk. Meer keuzevrijheid. Meer transparantie. Maar ook, nog steeds, duidelijke plichten in een solidair systeem. De jongerenorganisaties van VVD, D66, CDA en ChristenUnie dagen het kabinet in hun Pensioenvisie uit om zelf in beweging te komen nu de sociale partners niet tot overeenstemming komen. Ze raken met hun ideeën de kern van de kwestie. Het is hoog tijd voor een pensioensysteem dat past bij de wensen en behoeften van moderne mensen.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

23/03/2018 - 16:57

Pensioen en scheiden: de regels gaan (waarschijnlijk) veranderen

Redactie | Aegon Blog

Partners die uit elkaar gaan, moeten voortaan automatisch de helft van elkaars pensioen krijgen. Dat staat in de plannen van minister Koolmees. Behalve deze automatische verdeling wil het kabinet nog twee zaken veranderen.

> Lees verder

Pagina's