Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

WIA als prepensioen
Pensioen Zakelijk

14 mei 2018

De WIA als prepensioen?

Arend Jansen

Hoogleraar Arbeidsverhoudingen Paul de Beer (FD, 7 mei) vindt de WIA een prima alternatief voor mensen met zware beroepen die hun AOW niet dreigen te halen. Versoepel de keuringseisen voor oudere werknemers en geef ze een WIA-uitkering!

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

19 april 2018

Pensioen: jongeren schudden gevestigde orde wakker

Frits Bart, Directeur Beleid & Propositiemanagement Aegon Zakelijk

Meer flexibiliteit. Meer maatwerk. Meer keuzevrijheid. Meer transparantie. Maar ook, nog steeds, duidelijke plichten in een solidair systeem. De jongerenorganisaties van VVD, D66, CDA en ChristenUnie dagen het kabinet in hun Pensioenvisie uit om zelf in beweging te komen nu de sociale partners niet tot overeenstemming komen. Ze raken met hun ideeën de kern van de kwestie. Het is hoog tijd voor een pensioensysteem dat past bij de wensen en behoeften van moderne mensen.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

23 maart 2018

Pensioen en scheiden: de regels gaan (waarschijnlijk) veranderen

Redactie | Aegon Blog

Partners die uit elkaar gaan, moeten voortaan automatisch de helft van elkaars pensioen krijgen. Dat staat in de plannen van minister Koolmees. Behalve deze automatische verdeling wil het kabinet nog twee zaken veranderen.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

19 februari 2018

Nabestaandenpensioen moet hoger op de agenda

Redactie | Aegon Blog

Het nabestaandenpensioen is vaak onvoldoende geregeld. Veel mensen zijn zich daarvan niet bewust. Ze treffen daardoor geen noodzakelijke maatregelen of zijn daarvoor te laat. Het onderwerp moet daarom hoger op de agenda komen van sociale partners en adviseurs.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

16 februari 2018

Zachte heelmeesters en het regeerakkoord

Arend Jansen

In oktober 2017 verscheen het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Over de plannen op het gebied van sociale zekerheid ontstond toen veel ophef. Nu het stof wat is neergedaald, is het tijd voor een beschouwing. De lange termijn visie lijkt te ontbreken.

> Lees verder

Kinderspel 3
Inkomensbescherming

16 februari 2018

‘Als zzp’er moet ik alles zélf regelen’

Redactie | Aegon Blog

‘Hé pap, wie betaalt jouw pensioen? Wat is de 2e en 3e pijler precies? En leg mij een AOV eens uit.’ Er was geen ontkomen aan voor vader Arnold (44). Zijn dochter Febe legde hem het vuur aan de schenen over ingewikkelde geldzaken.

> Lees verder

Pagina's