Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Kinderspel 3
Inkomensbescherming

16 februari 2018

‘Als zzp’er moet ik alles zélf regelen’

Redactie | Aegon Blog

‘Hé pap, wie betaalt jouw pensioen? Wat is de 2e en 3e pijler precies? En leg mij een AOV eens uit.’ Er was geen ontkomen aan voor vader Arnold (44). Zijn dochter Febe legde hem het vuur aan de schenen over ingewikkelde geldzaken.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

9 februari 2018

Succesvol flitscongres op de VU

Redactie | Aegon Blog

Staat er nou in het regeerakkoord dat er een einde komt aan het db-stelsel en de verplichtstelling? Deze stelling was het centrale thema van het Flitscongres 2018 op vrijdag 2 februari. Het onderwerp was een schot in de roos: het Auditorium van de VU zat vol met 200 pensioendeskundigen.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

8 februari 2018

Deeltijdpensioen is en blijft interessante deeloplossing

Frits Bart, Directeur Beleid & Propositiemanagement Aegon Zakelijk

Volgens recent onderzoek van Netspar zorgt deeltijdpensioen voor lagere arbeidsparticipatie. Ook  biedt het onvoldoende soelaas voor werknemers met een zwaar beroep. Het zou erg jammer zijn als deeltijdpensioen door dit onderzoek naar de achtergrond verdwijnt. Deeltijdpensioen is en blijft een interessante deeloplossing voor alle werknemers die langer moeten doorwerken. 

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

12 januari 2018

PPI & advisering: werknemers als grote nieuwe doelgroep

Redactie | Aegon Blog

De laatste jaren vindt een verschuiving plaats van eind- en middelloonregelingen naar beschikbare premieregelingen. Dit zorgt in het bijzonder bij werknemers voor meer behoefte aan advies en ondersteuning. Voor adviseurs is dit een uitgelezen kans om hun rol steviger in te vullen richting werkgevers én werknemers.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

22 november 2017

Deze Kamerleden zijn pensioenwoordvoerder

Redactie | Aegon Blog

Wouter Koolmees is namens D66 minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Rutte-III. Tot zijn portefeuille behoort onder andere het pensioenstelsel. Welke Kamerleden voeren de komende kabinetsperiode het woord over pensioen?

> Lees verder

Inkomensbescherming

14 november 2017

Sociale zekerheid: hoe werkgeversvriendelijk is het regeerakkoord?

Arend Jansen, Specialist arbeidsongeschiktheid bij Aegon Zakelijk

Volgens het regeerakkoord dragen werkgevers te veel verantwoordelijkheid voor de sociale zekerheid van hun werknemers. De sociale paragraaf is op meerdere fronten werkgeversvriendelijk. De transitievergoeding gaat omlaag. De ketenperiode voor tijdelijke contracten gaat van twee naar drie jaar.

> Lees verder

Pagina's