Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Pensioen Zakelijk

09/12/2019 - 01:22

Lage rente: niet altijd een pensioenprobleem, wel reden voor advies

Redactie | Aegon Zakelijk

Pensioenproblemen door lage rente: de media staan er vol mee. Maar lang niet ieder pensioen is even gevoelig voor het renteprobleem. En waar dit bij de ene regeling nauwelijks is op te lossen, zijn er bij de andere wél mogelijkheden. Goed advies en een tijdige pensioen-APK zijn onmisbaar. 

> Lees verder

Met werknemers in gesprek over gezond leven
Inkomensbescherming

08/11/2019 - 13:49

Met werknemers in gesprek over gezond leven: zo pakt u het aan

Redactie | Aegon Zakelijk

Werknemers die gezond leven zijn productiever, blijkt uit onderzoek van TNO. En dat ziet u als werkgever natuurlijk graag. Maar wat als u hierover het gesprek wilt aangaan? Ook als u dat met de beste bedoelingen doet, kunt u overkomen als een vervelende bemoeial. Of de indruk wekken dat u overspannen verwachtingen heeft. Terwijl mensen in beweging krijgen ook zonder zulke misverstanden al lastig genoeg is. 7 praktische tips.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

22/10/2019 - 09:33

Bewegen of stilstaan: wat doet de AOW-leeftijd de komende jaren?

Redactie | Aegon Zakelijk

De stijging van de AOW-leeftijd. Er is veel om te doen geweest. Maar voor de komende 5 jaar is er nu duidelijkheid. We leggen uit wat u en uw werknemers kunnen verwachten. Ook kijken we vast vooruit naar de jaren na 2024.

> Lees verder

pensioenakkoord
Pensioen Zakelijk

14/10/2019 - 14:40

De 5 belangrijkste afspraken én uitdagingen in het pensioenakkoord

Redactie | Aegon Zakelijk

De komende jaren gaat het pensioenstelsel flink veranderen. Kabinet en sociale partners hebben hierover na lang onderhandelen een pensioenakkoord bereikt. Hiermee zijn de wensen en voornemens helder, maar op tal van punten moet nog nadere uitwerking komen. We zetten vijf afspraken en uitdagingen op een rij waar u als werkgever zélf mee aan de slag kunt.

> Lees verder

Inkomensbescherming

30/09/2019 - 08:54

6 tips om werkstress te lijf te gaan

Redactie | Aegon Zakelijk

Gemiddeld heeft 1 op de 3 werknemers last van werkstress. 6 tips om u in uw organisatie de balans te bewaren tussen gezonde werkdruk en belastende werkstress.

> Lees verder

Inkomensbescherming

20/09/2019 - 16:06

In gesprek over ander werk én een andere werkgever: 5 praktische tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Met een langdurig zieke werknemer in gesprek gaan over werk bij een andere werkgever is nooit leuk. Zeker niet in een kleine organisatie waar werkgever en werknemer elkaar goed kennen. Helaas zult u dit wel moeten doen als er binnen uw eigen organisatie geen passend werk is. Maar hoe gaat u het gesprek aan zonder de persoonlijke relatie te beschadigen?

> Lees verder

Pagina's