Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Pensioen Zakelijk

19 september 2017

Past een DB-pensioenregeling nog bij de huidige tijd?

Redactie | Aegon Blog

De indexering van pensioen staat onder druk. Het pensioen groeit niet of nauwelijks mee met de inflatie. De langdurige lage rentestand, het feit dat mensen langer leven en de begrenzing die we als samenleving aan het pensioenbudget stellen, maken dat het pensioenstelsel kraakt. 

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

14 september 2017

'Hoeveel pensioen krijg ik straks?'

Herialt Mens, Sr. Investment Solutions bij Aegon Asset Management

De individuele pensioendeelnemer moet zelf keuzes maken voor zijn pensioen. Ingewikkelde keuzes, met grote gevolgen die niet altijd te overzien zijn. Aegon wil elke deelnemer helpen aan een pensioen dat het beste bij hem past. Door een reëler beeld te geven van het pensioen ondersteunt de nieuwe Profielwijzer van Aegon bij het maken van de optimale keuze.

> Lees verder

Inkomensbescherming

27 augustus 2017

ORV regelen? Vraag naar de gezondheid van uw klant

Michael van Vliet, Redacteur Aegon Zakelijk

Een paar jaar geleden stond Marieke Ludwig nog pacemakers te implanteren. Nu werkt ze bij het Medisch Advies Centrum (MAC) van Aegon. ‘De ruimte die ik hier heb om verbeterideeën uit te voeren, dat voelt heerlijk.’

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

3 augustus 2017

Minder beleggingsvrees, betere keuze

Herialt Mens, Sr. Investment Solutions bij Aegon Asset Management

Veel mensen met een pensioenverzekering hebben een neutraal of defensief beleggingsprofiel. Als dit past bij hun persoonlijke financiële omstandigheden, is dat natuurlijk een prima keuze. Helaas wordt er niet altijd rekening gehouden met het volledige financiële plaatje van de deelnemer, terwijl dit grote impact heeft: hoeveel risico kan en wil iemand nemen? 

> Lees verder

Inkomensbescherming

20 juli 2017

De onverzekerde zzp’er

Arend Jansen, Specialist arbeidsongeschiktheid bij Aegon Zakelijk

Vorige week was er in verschillende media ruim aandacht voor het feit dat zzp’ers massaal niet voor arbeidsongeschiktheid verzekerd zijn. 70% vindt zo’n verzekering te duur. Broodfondsen vervullen hier een rol, maar het aandeel blijft klein. In onderstaande beschouwing duik ik wat dieper in de materie en plaats ik her en der wat nuanceringen.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

12 juli 2017

Pensioen & ZZP in de formatie: waar schuurt het, waar smeert het?

Herman Kappelle, Directeur Adfis

De kabinetsformatie is al een tijd onderweg. We zijn aan de laatste optie voor een meerderheidskabinet bezig: VVD, D66, CDA en CU. 

> Lees verder

Pagina's