Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

APF of PPI
Pensioen Zakelijk

16 maart 2017

APF of PPI: kijk naar wat bij je past, niet naar rendement

Iwan van den Berg en Lex Solleveld

Er is vaak veel discussie over pensioenvarianten en pensioenuitvoerders. Zo betekent een keuze tussen een PPI en een APF meestal ook een keuze tussen DC en DB. Wat is dan de beste variant? Als het puur gaat om rendement zijn beide relatief nieuwe pensioenvarianten volstrekt gelijkwaardig. Het meer collectieve APF-systeem rendeert niet per sé beter dan individuele pensioenregelingen zoals een PPI die biedt. Als je bij beide varianten hetzelfde inlegt en op dezelfde manier belegt zijn de uitkomsten in principe gelijk. Waar moet je je keuze dan wel op baseren?

> Lees verder

Den Haag
Pensioen Zakelijk

10 maart 2017

Meer vrijheid voor deelnemers bij premiebetaling

Herman Kappelle, Directeur Adfis

Pensioen blijft een onderwerp dat de gemoederen bezig houdt. Niet alleen meer een beperkt groepje specialisten houdt zich er mee bezig, ook de landelijke pers en politiek besteedt er veel aandacht aan. Veel voorstellen voor de herziening van ons pensioenstelsel zijn complex en (daardoor) moeilijk op korte termijn te verwezenlijken. Daarnaast bemoeilijken belangentegenstellingen en al dan niet verborgen agenda’s de discussie. Ik doe in dit blog een relatief eenvoudig in te voeren voorstel om deelnemers in een pensioenregeling meer vrijheid te geven bij de vraag of ze volledig willen deelnemen aan de pensioenregeling, of dat ze een deel van de daarvoor bestemde middelen als netto inkomen vrij beschikbaar willen hebben.

> Lees verder

Inkomensbescherming

10 maart 2017

Een arbeidsongeschiktheids-verzekering: wat kost het?

Arend Jansen, Specialist arbeidsongeschiktheid bij Aegon Zakelijk

Feiten én fabels over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): tientallen bestaan er. Vooral over de prijs zijn veel verhalen. Ware, onware en soms gedeeltelijk ware. Wij willen je graag meer inzicht geven in de prijs. Daarom in dit artikel een voorbeeld.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

8 maart 2017

Een onnodig AOW gat…

Arend Jansen, Specialist arbeidsongeschiktheid bij Aegon Zakelijk

Als iemand arbeidsongeschikt is en zijn of haar WAO Excedentverzekering eindigt op 65 jarige leeftijd, dan bestaat het risico dat er een inkomensgat ontstaat. Arend Jansen, Manager Special Deals bij Aegon Zakelijk, bespreekt deze problematiek aan de hand van een voorbeeld en deelt zijn oplossing.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

8 maart 2017

Het pensioen in eigen beheer verdwijnt. Wat nu?

Paul Lavrijssen, Adviseur Aegon-Adfis

Staatssecretaris Wiebes heeft afgelopen Prinsjesdag een wetsvoorstel ingediend over het pensioen in eigen beheer. De Tweede Kamer moet zich er nog over buigen, maar de plannen zijn zo ingrijpend dat we de belangrijkste voorgestelde veranderingen alvast voor je op een rijtje zetten. Ben je DGA van een BV? Dan is actie nodig!

> Lees verder

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen
Inkomensbescherming

8 maart 2017

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen: verstandig of betuttelend?

Leo van Leeuwen, Beleidsmedewerker Inkomensverzekeringen Aegon Zakelijk

Zzp’ers hebben steeds vaker geen verzekering voor arbeidsongeschiktheid. In 2006 verzekerde 27% van de zelfstandigen zich tegen arbeidsongeschiktheid. In 2013 was dat nog maar 24%. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. Dit wakkert een discussie aan: moet een arbeidsongeschiktsverzekering (AOV) verplicht worden voor zzp’ers? Leo van Leeuwen, productmanager bij Aegon, deelt zijn visie.

> Lees verder

Pagina's