Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Kinderspel 3
Inkomensbescherming

16/02/2018 - 07:59

‘Als zzp’er moet ik alles zélf regelen’

Redactie | Aegon Blog

‘Hé pap, wie betaalt jouw pensioen? Wat is de 2e en 3e pijler precies? En leg mij een AOV eens uit.’ Er was geen ontkomen aan voor vader Arnold (44). Zijn dochter Febe legde hem het vuur aan de schenen over ingewikkelde geldzaken.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

08/02/2018 - 16:29

Deeltijdpensioen is en blijft interessante deeloplossing

Frits Bart, Directeur Beleid & Propositiemanagement Aegon Zakelijk

Volgens recent onderzoek van Netspar zorgt deeltijdpensioen voor lagere arbeidsparticipatie. Ook  biedt het onvoldoende soelaas voor werknemers met een zwaar beroep. Het zou erg jammer zijn als deeltijdpensioen door dit onderzoek naar de achtergrond verdwijnt. Deeltijdpensioen is en blijft een interessante deeloplossing voor alle werknemers die langer moeten doorwerken. 

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

12/01/2018 - 11:21

PPI & advisering: werknemers als grote nieuwe doelgroep

Redactie | Aegon Blog

De laatste jaren vindt een verschuiving plaats van eind- en middelloonregelingen naar beschikbare premieregelingen. Dit zorgt in het bijzonder bij werknemers voor meer behoefte aan advies en ondersteuning. Voor adviseurs is dit een uitgelezen kans om hun rol steviger in te vullen richting werkgevers én werknemers.

> Lees verder

Inkomensbescherming

14/11/2017 - 15:13

Sociale zekerheid: hoe werkgeversvriendelijk is het regeerakkoord?

Arend Jansen, Specialist Inkomen bij Aegon

Volgens het regeerakkoord dragen werkgevers te veel verantwoordelijkheid voor de sociale zekerheid van hun werknemers. De sociale paragraaf is op meerdere fronten werkgeversvriendelijk. De transitievergoeding gaat omlaag. De ketenperiode voor tijdelijke contracten gaat van twee naar drie jaar.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

14/11/2017 - 15:02

Onderzoek Life Cycles: focus op pensioenambitie loont

Redactie | Aegon Blog

Zoveel mogelijk rendement, zo weinig mogelijk risico. Het blijft het doel van elke pensioenoplossing. Het raakt meteen ook aan een spanningsveld dat iedereen kent: zonder risico geen rendement. De rekensom is vaker gemaakt. 

> Lees verder

Inkomensbescherming

01/11/2017 - 08:33

Collectieve WIA-verzekering: premie fiscaal aftrekbaar

Redactie | Aegon Blog

In een eerder blog hebben we het gehad over de grote inkomensterugval waar werknemers mee te maken krijgen bij arbeidsongeschiktheid. Ook gaven we aan dat de helft van de werkgevers geen collectieve WIA-aanvullende verzekering heeft gesloten, terwijl de werkgever daarin diverse keuzes heeft. En dat tegen relatief lage kosten. Hieronder lees je er meer over.

> Lees verder

Pagina's