Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Slim aan de slag met de RI&E: 6 praktische tips
Inkomensbescherming

14/07/2021 - 16:49

Slim aan de slag met de RI&E: 6 praktische tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Dingen die móeten, daar krijgen we zelden goede zin van. Zo lijkt het ook te gaan bij de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Veel werkgevers kunnen maar weinig liefde opbrengen voor dit wettelijk verplichte instrument en hebben het niet op orde. Dat is jammer, want gericht aan de slag gaan met gezondheidsrisico’s maakt een onderneming altijd sterker. De crux is dat u zich goed laat ondersteunen, maar zelf wel nauw betrokken blijft. Hier zijn 6 praktische tips.

> Lees verder

Meld herstelde werknemer direct beter
Inkomensbescherming

03/06/2021 - 14:11

Voorkom onnodige kosten: meld uw herstelde werknemer direct beter

Redactie | Aegon Zakelijk

Als een werknemer zich na ziekte beter meldt, bent u waarschijnlijk blij dat hij zijn werkzaamheden weer (deels) kan uitvoeren. Vergeet te midden van die blijdschap niet om het herstel te melden bij uw arbodienstverlener en verzuimverzekeraar. Dit moet meestal binnen twee werkdagen. Tijdig melden voorkomt onduidelijkheid, gedoe en kosten die uw bedrijfsvoering kunnen hinderen.

> Lees verder

Inkomensbescherming

28/04/2021 - 12:00

Uitslag WIA-keuring: 5 scenario’s om u op voor te bereiden

Redactie | Aegon Zakelijk

Ontvangt uw zieke werknemer de uitslag van de WIA-keuring, dan voelt dat waarschijnlijk als het einde van een lang proces. Begrijpelijk, want u heeft bijna twee jaar het loon doorbetaald en aan re-integratie gewerkt. Toch is het belangrijk om goed bij de les te blijven. De uitkomst van de keuring is heel bepalend voor hoe het verder gaat tussen u en uw werknemer.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

08/03/2021 - 10:43

Een adequaat pensioen voor payrollers: eenvoudig op papier, complex in uitvoering

Redactie | Aegon Zakelijk

Een nieuwe pensioenregeling zorgt voor nieuwe regels, percentages en afspraken. Op papier niets wat we niet eerder hebben gedaan. Wel nieuw voor payrollbedrijven. Met hun eigen wensen, budget en flexibele werknemers. Deze en andere factoren maken pensioen voor payrollers complex. We bespreken er een aantal.

> Lees verder

Ongevallenverzekering
Inkomensbescherming

05/03/2021 - 11:13

De WIA-keuring: uw aandacht waard, ook als hij nog ver weg is

Redactie | Aegon Zakelijk

Een langdurig zieke werknemer wordt normaal pas na bijna 2 jaar gekeurd voor de WIA. Het duurt dus echt wel even voor het zover is. Toch is het verstandig om u als werkgever al vroeg in de WIA-keuring te verdiepen. Kennis van de keuringseisen helpt u om de re-integratie goed vorm te geven, uw verplichtingen na te leven en op de juiste punten deskundige ondersteuning in te schakelen.

> Lees verder

Koppel met adviseur om tafel
Pensioen Zakelijk

10/02/2021 - 10:12

Gelijke pensioenen voor werknemers én payrollers

Redactie | Aegon Zakelijk

Per 1 januari 2021 was het dan eindelijk zover. Payrollers kregen recht op een adequate pensioenregeling. Anders gezegd: ze hebben nu betere rechten op pensioen. Net als collega’s die wel direct voor de opdrachtgever werken. Wat betekent dat voor het pensioen van payrollers? Hoe bouwen ze dat nu op?

> Lees verder

Pagina's