Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Voorkom hoge kosten door stress
Inkomensbescherming

20/01/2021 - 13:44

Corona verhoogt druk op werkende vrouwen

Redactie | Aegon Zakelijk

Wanneer je werknemers te veel en langdurig stress ervaren, kunnen ze uitvallen. Uit onderzoek naar stressgerelateerd verzuim onder vrouwen blijkt dat ondersteuning vaak te laat komt en het risico op (langdurig) verzuim wordt vergroot. Verzuim door stress is gelukkig te voorkomen. In dit artikel lees je tips waarmee je verzuim door stress kunt voorkomen.

> Lees verder

Vaccinatie tegen het coronavirus
Inkomensbescherming

30/12/2020 - 11:16

Vraag en antwoord: coronavaccinatie en ziekteverzuim

Redactie | Aegon Zakelijk

Vaccinatie tegen corona is binnen handbereik. Dat is geweldig nieuws, maar roept bij werkgevers ook veel vragen op. Want wat zijn precies de spelregels? Kunt u bijvoorbeeld van werknemers eisen dat ze die prik gaan halen, om ziekteverzuim te voorkomen? En wat als een werknemer vaccinatie weigert? We geven antwoord op de meestgestelde vragen.

> Lees verder

De gezondheidsverklaring
Inkomensbescherming

29/12/2020 - 15:01

Verzuim en privacy: dit mag wél

Redactie | Aegon Zakelijk

Bij privacyregels ligt de nadruk vaak op wat niet mag – ook als het gaat om het aanpakken en voorkomen van verzuim. Wij leggen liever uit wat er wél mag. Zodat u in gesprek blijft met uw werknemers en samen verzuim beperkt.

> Lees verder

beschikbare premieregeling
Pensioen Zakelijk

06/10/2020 - 10:04

Twijfels over beschikbare premieregeling? Niet nodig!

Redactie | Aegon Zakelijk

De beschikbare premieregeling. Een hele mond vol. Maar wat is het eigenlijk? De beschikbare premieregeling is een soort pensioenregeling. En die wordt steeds populairder. Ondanks dat zijn de meningen over de regeling verdeeld. Niet iedereen is ervan overtuigd of het echt beter is voor werkgevers én werknemers. Twijfels? Dan hebben we een nieuwtje: dat is nergens voor nodig! We zetten de pluspunten van de regeling op een rij.

> Lees verder

afsluiten verzuimverzekering
Inkomensbescherming

06/10/2020 - 09:41

8 tips voor het selecteren en afsluiten van een verzuimverzekering

Redactie | Aegon Zakelijk

Bij het selecteren en afsluiten van een verzuimverzekering komt veel meer kijken dan premies vergelijken. De dienstverlening die u op deze manier inkoopt, moet perfect passen bij wat uw bedrijf nodig heeft. Dit vraagt om een zorgvuldig offerte- en selectieproces en goede afspraken met de dienstverlener van uw keuze. 8 praktische tips om geen steken te laten vallen.

> Lees verder

kenmerken effectieve verzuimoplossing
Inkomensbescherming

23/09/2020 - 14:16

6 kenmerken van een effectieve verzuimoplossing

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel ondernemers kijken bij het kiezen van een verzuimverzekering vooral naar de premie. Begrijpelijk, want niemand betaalt graag te veel. Toch is het verstandig om eerst een andere vraag te stellen: als een werknemer ziek wordt, wat moet de verzekering dan doen om je echt verder te helpen? 6 kenmerken van een effectieve oplossing voor verzuim en re-integratie.

> Lees verder

Pagina's