Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Blog Inkomensbescherming Arbeidsongeschiktheid collectief verzekeren: wat is er mogelijk?

Arbeidsongeschiktheid collectief verzekeren: wat is er mogelijk?

17-10-2017

In ons vorige blog hebben we laten zien dat werknemers die langdurig ziek zijn fors kunnen terugvallen in inkomen. Ook lieten we zien dat slechts de helft van de werkgevers hiervoor iets geregeld heeft. Welke keuzes kan een werkgever maken? We zetten de mogelijkheden op een rij.

WGA-Aanvullingsverzekering standaard

Met deze verzekering zorgt een werkgever ervoor dat werknemers die een WGA-uitkering ontvangen aanvullend inkomen krijgen. Het aangevulde inkomen is minstens 70% van het oude salaris. Maar gemaximeerd tot het SV-loon. In 2017 is dat € 53.706,-. Slaagt de werknemer erin om zijn restverdiencapaciteit voldoende (50% of meer) te benutten? Dan ontvangt hij een aanvulling tot minimaal 75%.

WGA-Aanvullingsverzekering light

Naast de uitgebreide module WGA-Aanvulling is er een light variant. Deze verzekering keert alleen uit als een werknemer er niet in slaagt om zijn restverdiencapaciteit te benutten. Deze uitkering is aanzienlijk lager dan bij de standaard variant. Uiteraard zijn de kosten van de WGA-Aanvullingsverzekering light ook aanzienlijk lager.

WGA-Aanvullingsverzekering upgrade

Deze verzekering vult een elders gesloten light variant aan. Is er bijvoorbeeld in de CAO afgesproken dat er aanvulling wordt gedaan op de WGA-uitkering van de overheid? Dan gaat dit vaak om een aanvulling die uitsluitend gedaan wordt als de werknemer er niet in slaagt om zijn restverdiencapaciteit te benutten. Net zoals bij de light variant. De werknemer komt hiermee op maximaal 50,75% van zijn laatstverdiende salaris. Dit kan zelfs terugzakken tot 28%.

Met de Aegon WGA-Aanvulling upgrade zorgt een werkgever ervoor dat het inkomen van zijn werknemer tot minimaal 70% van het oude salaris wordt aangevuld. Ook werknemers die wel hun verdiencapaciteit weten te benutten, krijgen een aanvulling. Zij worden aangevuld tot minimaal 75% van het laatst verdiende salaris. Gemaximeerd tot het maximum SV-loon.

WIA-Excedentverzekering

Heeft de werkgever medewerkers die meer verdienen dan de SV-loongrens? Dan biedt de WIA-Excedentverzekering uitkomst. Hiermee wordt 70% van het bedrag dat iemand verdiende boven de SV-loongrens gecompenseerd. Dit behoedt deze groep voor een extra grote inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid.

Meer informatie over de WIA aanvullende verzekeringen van Aegon vindt u hier

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.