Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

het werk wordt te zwaar
Zakelijk Blog Inkomensbescherming Help, het werk wordt te zwaar!

Help, het werk wordt te zwaar!

17-06-2019

Werk is een cruciaal onderdeel van ons leven. Het geeft plezier, groei en voldoening. Het zorgt voor sociale contacten, voor de mogelijkheid om mee te draaien in de maatschappij. Als werkgever werkt u iedere dag met uw werknemers, die zich samen met u inzetten voor de missie van uw organisatie. Maar wat als één van hen wel wil, maar niet (meer) kan? Wat te doen als het werk te zwaar wordt?

Kwetsbaar

Werkgevers die te maken krijgen met mensen die uitvallen omdat ze het werk niet meer aankunnen, reageren vaak verbaasd. Hoe kan dat nu gebeuren? De schrik is vaak ook groot. Als iemand in een team uitvalt of zelfs arbeidsongeschikt raakt, wordt duidelijk hoe kwetsbaar de inzetbaarheid van werknemers kan zijn. Het wordt opeens goed zichtbaar dat gezond en met plezier werken niet vanzelfsprekend is. Niet bij een zogeheten ‘zwaar beroep’, maar feitelijk bij geen enkel beroep.

Arbeidsongeschiktheid kan vaak voorkomen worden

In de drukte van alledag verliezen werkgevers én werknemers de mogelijkheid dat het werk te zwaar wordt vaak uit het oog. Gelukkig staat u als werkgever niet machteloos. Sterker nog, u kunt dit soort situaties voor een deel beperken of zelfs voorkomen. Hoe? Dat leest u binnenkort in een nieuw blogartikel. Ontstaat er toch langdurig verzuim, dan ontdekken veel bedrijven op dat moment vaak pas dat zij zelf de kosten van langdurig verzuim niet kunnen dragen. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren.

Wilt u met een ervaren professional van gedachte wisselen over hoe u binnen uw bedrijf een duurzame oplossing vindt voor mensen met een zwaar beroep? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Redactie | Aegon Zakelijk,
Aegon Zakelijk biedt pensioenoplossingen en inkomensverzekeringen voor zakelijke klanten. Een wereld die continu in beweging is, onder meer door veranderende marktomstandigheden en politieke besluitvorming. In onze blogs en nieuwsberichten delen we onze inzichten met u.  Voor nu én voor de toekomst.  Want later komt sneller dan u denkt.