Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Verplicht AOV
Inkomensbescherming

28/07/2020 - 14:06

Verplichte AOV: hoe staat het ermee?

Redactie | Aegon Zakelijk

De kogel is door de kerk: het kabinet omarmt het voorstel van de sociale partners voor een publieke arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Toch roept deze beslissing misschien nog wel meer vragen op dan hij beantwoordt. Helemaal bovenaan het lijstje staat de vraag of het plan in de huidige vorm wel uitvoerbaar is.

> Lees verder

Pensioencommunicatie
Pensioen Zakelijk

17/07/2020 - 10:05

Succesvolle en aantrekkelijke pensioencommunicatie: het kan!

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel werkgevers zien communiceren over pensioen als een lastige opgave, waarbij goede bedoelingen stuiten op onbegrip en desinteresse. Laat staan dat ze hun werkgeversmerk ermee zouden kunnen versterken. Dat beeld is hard aan herziening toe. Uitvoerders van moderne pensioenvormen oogsten enthousiasme en succes met aantrekkelijke communicatiemethoden.

> Lees verder

Direct doen ziekte melden
Inkomensbescherming

15/07/2020 - 10:07

Direct doen: ziekte melden aan verzekeraar en arbodienst

Redactie | Aegon Zakelijk

Meldt een werknemer zich ziek, dan is uw eerste zorg waarschijnlijk dat de werkzaamheden zo veel mogelijk blijven doorlopen. Terecht, want het succes van uw onderneming gaat natuurlijk voor (bijna) alles. Toch mag u een belangrijke administratieve stap niet uit het oog verliezen. Het doorgeven van de ziekte aan uw arbodienstverlener en verzuimverzekeraar lijkt misschien een detail, maar is van groot belang.

> Lees verder

verantwoord pensioen beleggen
Pensioen Zakelijk

10/07/2020 - 11:24

Wat u moet weten over verantwoord pensioenbeleggen (en waarom)

Redactie | Aegon Zakelijk

Het is voor werkgevers steeds belangrijker om een eigen duurzaamheidsbeleid te hebben. Klanten en werknemers verwachten het, en opdrachtgevers stellen het steeds vaker als randvoorwaarde. Een verantwoord belegd pensioen kan heel goed onderdeel zijn van uw duurzame bedrijfsstrategie. Juist bij pensioen kan een verantwoord beleggingsbeleid écht verschil maken. Wilt u weten of uw (toekomstige) pensioenuitvoerder verantwoord belegt? Hier moet u op letten.

> Lees verder

verplichte AOV
Inkomensbescherming

07/07/2020 - 16:44

Op weg naar de verplichte AOV: niet afwachten, anticiperen!

Redactie | Aegon Zakelijk

Het kabinet nadert een besluit over een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Dat die er komt is al afgesproken, de vraag is nog hoe hij eruit gaat zien. Op de invoering is het nog langer wachten, waarschijnlijk tot minstens 2024. Met de armen over elkaar afwachten waar de regering mee komt is echter niet verstandig. U kunt beter anticiperen.

> Lees verder

Samen positief re-integreren
Inkomensbescherming

02/07/2020 - 10:50

Samen positief re-integreren: vijf tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel werkgevers hebben de neiging om vooral naar re-integratie te kijken als een lijst verplichtingen. Maar re-integreren is pas echt succesvol als u en uw werknemer allebei tevreden zijn over het resultaat. Op basis van onze ervaringen geven we vijf tips om samen passende doelen te stellen én die te bereiken.

> Lees verder

Pagina's