Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Inkomensbescherming

04/04/2022 - 16:25

Hoe ziekte een werknemer al gauw 2,5 keer zo duur maakt

Redactie | Aegon Zakelijk

Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk te geloven. Een werknemer die u van de ene op de andere dag ruim 2,5 keer zo veel kost als zijn normale salariskosten. Toch is dat waar u rekening mee moet houden als een werknemer vandaag gezond naar huis gaat, maar morgen blijkt dat hij langdurig is uitgeschakeld. We zetten voor u op een rij hoe dat mogelijk is én wat u kunt doen om de schade te beperken.

> Lees verder

Inkomensbescherming

07/03/2022 - 12:56

Het kabinet wil nieuwe regels bij ziekte. Moet u daar iets mee?

Redactie | Aegon Zakelijk

Het nieuwe kabinet dat begin dit jaar aantrad, wil de arbeidsmarkt grondig hervormen. Op het terrein van ziekte en arbeidsongeschiktheid springen twee plannen in het oog. Er moet een lastenverlichting komen bij de loondoorbetaling en de re-integratieregels in het tweede ziektejaar gaan op de schop. Wat is nu wijsheid: afwachten wat ervan terechtkomt of anticiperen?

> Lees verder

Inkomensbescherming

02/12/2021 - 15:27

1,3 miljoen Nederlanders ervaren burn-out klachten: dít kun jij als leidinggevende doen

Redactie | Aegon Zakelijk

In een normale werksituatie is het als werkgever al best lastig om te herkennen dat een werknemer tegen een burn-out aan zit. Maar nu veel werknemers volledig thuiswerken, vliegen ze onder de radar. Hoe kun je daar als werkgever of leidinggevende het best mee omgaan?

> Lees verder

Inkomensbescherming

11/10/2021 - 14:15

Wat is er aan de hand met uw sociale premies?

Redactie | Aegon Zakelijk

Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en Werkhervattingskas (Whk) zijn waarschijnlijk geen termen die u dagelijks gebruikt. Omdat u er wél maandelijks sociale premies voor betaalt, zijn ze toch uw aandacht waard. Zeker nu. Zoals ieder jaar krijgt u omstreeks eind november een bericht van de Belastingdienst over de premies voor het komende kalenderjaar. Maar ditmaal speelt hierbij iets bijzonders. Doordat het UWV bedrijven anders indeelt, wijzigen voor veel MKB-werkgevers de premies en de financiële risico’s rond ziekte en arbeidsongeschiktheid. We zetten op een rij wat er verandert en wat dit voor u betekent.

> Lees verder

Inkomensbescherming

11/10/2021 - 13:39

Minder dan 35% arbeidsongeschikt na Covid: 5 re-integratietips

Redactie | Aegon Zakelijk

Vermoeidheid, concentratiegebrek, geheugenproblemen: Covid-19 kan soms zeer hardnekkige klachten opleveren, ook als de acute infectie zelf mild verliep. Bij werknemers leiden zulke klachten nogal eens tot problemen om te werken. Ook voor u kan dit een worsteling opleveren, want als werkgever bent u verantwoordelijk voor de re-integratie. Een belangrijk dilemma, vooral in het mkb, is het vinden van de balans tussen het menselijke en het zakelijke bij minder dan 35% arbeidsongeschiktheid. Een werknemer komt dan niet in aanmerking voor een WIA-uitkering, maar ontslag is wel mogelijk. Hoe gaat u in zo’n situatie goed om met zaken als verkenning van werk bij een andere werkgever en een waarschijnlijk vergeefse WIA-aanvraag? 5 tips van onze specialisten.

> Lees verder

conflict
Inkomensbescherming

26/08/2021 - 13:01

Gisteren ruzie, vandaag een ziekmelding: wat nu?

Redactie | Aegon Zakelijk

Bij een conflict op het werk komt het nog wel eens voor dat een werknemer zich op een gegeven moment ziekmeldt. Als werkgever twijfelt u dan wellicht of zo’n ziekmelding wel terecht is. De beste oplossing is de ziekmelding zo snel mogelijk te laten toetsen, door het verzuim én het conflict te melden bij uw arbodienstverlener en verzuimverzekeraar.

> Lees verder

Pagina's