Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Pensioen Zakelijk

08/03/2021 - 10:43

Een adequaat pensioen voor payrollers: eenvoudig op papier, complex in uitvoering

Redactie | Aegon Zakelijk

Een nieuwe pensioenregeling zorgt voor nieuwe regels, percentages en afspraken. Op papier niets wat we niet eerder hebben gedaan. Wel nieuw voor payrollbedrijven. Met hun eigen wensen, budget en flexibele werknemers. Deze en andere factoren maken pensioen voor payrollers complex. We bespreken er een aantal.

> Lees verder

Ongevallenverzekering
Inkomensbescherming

05/03/2021 - 11:13

De WIA-keuring: uw aandacht waard, ook als hij nog ver weg is

Redactie | Aegon Zakelijk

Een langdurig zieke werknemer wordt normaal pas na bijna 2 jaar gekeurd voor de WIA. Het duurt dus echt wel even voor het zover is. Toch is het verstandig om u als werkgever al vroeg in de WIA-keuring te verdiepen. Kennis van de keuringseisen helpt u om de re-integratie goed vorm te geven, uw verplichtingen na te leven en op de juiste punten deskundige ondersteuning in te schakelen.

> Lees verder

Koppel met adviseur om tafel
Pensioen Zakelijk

10/02/2021 - 10:12

Gelijke pensioenen voor werknemers én payrollers

Redactie | Aegon Zakelijk

Per 1 januari 2021 was het dan eindelijk zover. Payrollers kregen recht op een adequate pensioenregeling. Anders gezegd: ze hebben nu betere rechten op pensioen. Net als collega’s die wel direct voor de opdrachtgever werken. Wat betekent dat voor het pensioen van payrollers? Hoe bouwen ze dat nu op?

> Lees verder

Voorkom hoge kosten door stress
Inkomensbescherming

20/01/2021 - 13:44

Corona verhoogt druk op werkende vrouwen

Redactie | Aegon Zakelijk

Wanneer je werknemers te veel en langdurig stress ervaren, kunnen ze uitvallen. Uit onderzoek naar stressgerelateerd verzuim onder vrouwen blijkt dat ondersteuning vaak te laat komt en het risico op (langdurig) verzuim wordt vergroot. Verzuim door stress is gelukkig te voorkomen. In dit artikel lees je tips waarmee je verzuim door stress kunt voorkomen.

> Lees verder

Vaccinatie tegen het coronavirus
Inkomensbescherming

30/12/2020 - 11:16

Vraag en antwoord: coronavaccinatie en ziekteverzuim

Redactie | Aegon Zakelijk

Vaccinatie tegen corona is binnen handbereik. Dat is geweldig nieuws, maar roept bij werkgevers ook veel vragen op. Want wat zijn precies de spelregels? Kunt u bijvoorbeeld van werknemers eisen dat ze die prik gaan halen, om ziekteverzuim te voorkomen? En wat als een werknemer vaccinatie weigert? We geven antwoord op de meestgestelde vragen.

> Lees verder

De gezondheidsverklaring
Inkomensbescherming

29/12/2020 - 15:01

Verzuim en privacy: dit mag wél

Redactie | Aegon Zakelijk

Bij privacyregels ligt de nadruk vaak op wat niet mag – ook als het gaat om het aanpakken en voorkomen van verzuim. Wij leggen liever uit wat er wél mag. Zodat u in gesprek blijft met uw werknemers en samen verzuim beperkt.

> Lees verder

Pagina's