Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Blog Pensioen Zakelijk Een mooi gebaar richting uw werknemer: Startup Plus

Een mooi gebaar richting uw werknemer: Startup Plus

21-06-2019

Heeft u oudere werknemers die nog steeds dromen van een eigen bedrijf? 50+ te oud voor een start-up? Echt niet! Ontdek het gratis leerprogramma Startup Plus.

Tweede carrière als ondernemer

Veel 50+’ers lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. Daarom doet Aegon mee aan het initiatief Start-up Plus. Het Start-up Plus programma is onderdeel van en wordt gefinancierd door EIT Health Campus, een samenwerking van Europese partners die actief en gezond ouder worden bevorderen en ondersteunen.

Van idee naar startup

Op 15 oktober 2019 gaat Start-up Plus van start. Na een kick-off bijeenkomst doorlopen de deelnemers acht intensieve weken van online leren en coaching. Met een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject leren zij de basis om hun ondernemingsidee om te zetten in een mogelijke startup. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Op 12 december 2019 pitchen de deelnemers hun idee bij een deskundige jury. De meest kansrijke startup wordt beloond met een geldprijs van 10.000 euro voor het verder opzetten van het eigen bedrijf.

Wie kunt u aanmelden?

Iedereen die ouder is dan 50 jaar en geïnteresseerd is in het opzetten van een eigen bedrijf. Om mee te doen met de onlinecursus is een beschikbaarheid nodig van 16 uur per week gedurende 8 weken. Verder hebben zij een computer nodig en een redelijke kennis van de Engelse taal. Motivatie is uiteraard het allerbelangrijkst! Er is ruimte voor maximaal veertig aspirant-ondernemers, die na een selectieronde kosteloos aan het programma kunnen deelnemen.

Hoe meld ik iemand aan?

Heeft een of meer werknemers die voldoen aan bovenstaande voorwaarden? Schrijf ze dan nu in! Dat kan op de website van Start-up Plus. Hier vindt u ook meer informatie over het initiatief en het programma.

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.