Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Pensioen Zakelijk

Pensioen Zakelijk

14 oktober 2019

De 5 belangrijkste afspraken én uitdagingen in het pensioenakkoord

Redactie | Aegon Zakelijk

De komende jaren gaat het pensioenstelsel flink veranderen. Kabinet en sociale partners hebben hierover na lang onderhandelen een pensioenakkoord bereikt. Hiermee zijn de wensen en voornemens helder, maar op tal van punten moet nog nadere uitwerking komen. We zetten vijf afspraken en uitdagingen op een rij waar u als werkgever zélf mee aan de slag kunt.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

21 juni 2019

Een mooi gebaar richting uw werknemer: Startup Plus

Redactie | Aegon Blog

Heeft u oudere werknemers die nog steeds dromen van een eigen bedrijf? 50+ te oud voor een start-up? Echt niet! Ontdek het gratis leerprogramma Startup Plus.

> Lees verder

De koopkracht van pensioen
Pensioen Zakelijk

14 juni 2019

Inzicht in de koopkracht van pensioen

Redactie | Aegon Zakelijk

Vanaf 30 september 2019 moeten werknemers inzicht krijgen in de koopkracht van hun pensioen. Met koopkracht bedoelen we: hoeveel het pensioen waard is. Dit is niet hetzelfde als het aantal euro’s dat een werknemer later op zijn rekening ontvangt. Dat duidelijk maken, is een grote uitdaging. Wat het nog uitdagender maakt, is dat we niet één, maar drie mogelijke waardes van het pensioen laten zien.

> Lees verder

AEGON blog dga pensioenwet
Pensioen Zakelijk

8 augustus 2018

Breng de DGA onder de Pensioenwet

Herman Kappelle, Directeur Adfis

Met ingang van 1 april 2017 mag een directeur-grootaandeelhouder (DGA) niet langer pensioen opbouwen in eigen beheer. Het tot die datum opgebouwde pensioen mag in een eigen BV ondergebracht blijven, maar de toekomstige opbouw moet elders plaatsvinden.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

18 juli 2018

Pensioendiner: deelnemers spreken zich uit

Redactie | Aegon Blog

Welke vragen hebben mensen aan de vooravond van hun pensioen? Om daar achter te komen, organiseerde Aegon op 4 juli het eerste Pensioendiner. Medewerkers van het pensioenbedrijf van Aegon gingen in gesprek met een selecte groep deelnemers. Faye Funcken, medewerker mid-office en bedenker van het diner, blikt terug op het event. Ze doet dit samen met Paul Everloo, manager Operations Pensioen. “Er zijn als het nodig is, daar is vooral behoefte aan.”

> Lees verder

WIA als prepensioen
Pensioen Zakelijk

14 mei 2018

De WIA als prepensioen?

Arend Jansen

Hoogleraar Arbeidsverhoudingen Paul de Beer (FD, 7 mei) vindt de WIA een prima alternatief voor mensen met zware beroepen die hun AOW niet dreigen te halen. Versoepel de keuringseisen voor oudere werknemers en geef ze een WIA-uitkering!

> Lees verder

Pagina's