Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Pensioen Zakelijk

Pensioen Zakelijk

08/03/2021 - 10:43

Een adequaat pensioen voor payrollers: eenvoudig op papier, complex in uitvoering

Redactie | Aegon Zakelijk

Een nieuwe pensioenregeling zorgt voor nieuwe regels, percentages en afspraken. Op papier niets wat we niet eerder hebben gedaan. Wel nieuw voor payrollbedrijven. Met hun eigen wensen, budget en flexibele werknemers. Deze en andere factoren maken pensioen voor payrollers complex. We bespreken er een aantal.

> Lees verder

Koppel met adviseur om tafel
Pensioen Zakelijk

10/02/2021 - 10:12

Gelijke pensioenen voor werknemers én payrollers

Redactie | Aegon Zakelijk

Per 1 januari 2021 was het dan eindelijk zover. Payrollers kregen recht op een adequate pensioenregeling. Anders gezegd: ze hebben nu betere rechten op pensioen. Net als collega’s die wel direct voor de opdrachtgever werken. Wat betekent dat voor het pensioen van payrollers? Hoe bouwen ze dat nu op?

> Lees verder

beschikbare premieregeling
Pensioen Zakelijk

06/10/2020 - 10:04

Twijfels over beschikbare premieregeling? Niet nodig!

Redactie | Aegon Zakelijk

De beschikbare premieregeling. Een hele mond vol. Maar wat is het eigenlijk? De beschikbare premieregeling is een soort pensioenregeling. En die wordt steeds populairder. Ondanks dat zijn de meningen over de regeling verdeeld. Niet iedereen is ervan overtuigd of het echt beter is voor werkgevers én werknemers. Twijfels? Dan hebben we een nieuwtje: dat is nergens voor nodig! We zetten de pluspunten van de regeling op een rij.

> Lees verder

Pensioencommunicatie
Pensioen Zakelijk

17/07/2020 - 10:05

Succesvolle en aantrekkelijke pensioencommunicatie: het kan!

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel werkgevers zien communiceren over pensioen als een lastige opgave, waarbij goede bedoelingen stuiten op onbegrip en desinteresse. Laat staan dat ze hun werkgeversmerk ermee zouden kunnen versterken. Dat beeld is hard aan herziening toe. Uitvoerders van moderne pensioenvormen oogsten enthousiasme en succes met aantrekkelijke communicatiemethoden.

> Lees verder

verantwoord pensioen beleggen
Pensioen Zakelijk

10/07/2020 - 11:24

Wat u moet weten over verantwoord pensioenbeleggen (en waarom)

Redactie | Aegon Zakelijk

Het is voor werkgevers steeds belangrijker om een eigen duurzaamheidsbeleid te hebben. Klanten en werknemers verwachten het, en opdrachtgevers stellen het steeds vaker als randvoorwaarde. Een verantwoord belegd pensioen kan heel goed onderdeel zijn van uw duurzame bedrijfsstrategie. Juist bij pensioen kan een verantwoord beleggingsbeleid écht verschil maken. Wilt u weten of uw (toekomstige) pensioenuitvoerder verantwoord belegt? Hier moet u op letten.

> Lees verder

pensioenakkoord
Pensioen Zakelijk

24/06/2020 - 16:53

Het nieuwe pensioenstelsel: PPI-klant staat goed voorgesorteerd

Redactie | Aegon Zakelijk

Kabinet en sociale partners presenteerden 12 juni een plan om het pensioenstelsel ingrijpend te wijzigen. Dit is een nadere uitwerking van het pensioenakkoord van 2019. Een deel van de nieuwe regels is al onderdeel van de pensioenregelingen van Aegon Cappital. Dit geeft ons en onze klanten een prettige voorsprong. De overige wijzigingen zijn gelukkig ook goed uitvoerbaar. Een overzicht van de veranderingen die voor werkgevers het meest relevant zijn. Plus tips voor wat u kunt doen.

> Lees verder

Pagina's