Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Geld voor later

DGA, hoe zit het met úw geld voor later?

U bent dagelijks druk met ondernemen. Nadenken over ‘geld voor later’, zoals pensioen, komt er vaak niet van. Toch is dat belangrijk, want ‘later’ is dichterbij dan we vaak denken.  

 

Uw mogelijkheden op een rij

Bent u zich aan het oriënteren op de mogelijkheden om geld voor later op te bouwen? Dit kan op drie manieren:

  • Geld voor later opbouwen binnen uw onderneming
  • Geld voor later opbouwen bij een verzekeraar
  • Een combinatie van beide opties

 
Wij helpen u graag op weg om een bewuste keuze te maken voor een financieel gezonde toekomst.

 

Geld voor later opbouwen binnen uw onderneming

Om geld voor later binnen uw onderneming op te bouwen zijn er drie verschillende manieren. Lees meer over de mogelijkheden en de belangrijkste voor- en nadelen. Wilt u binnen uw onderneming geld opbouwen voor later? Een verzekeraar, zoals Aegon, kan u hier niet bij helpen. Bespreek de mogelijkheden met uw adviseur.

Geld voor later opbouwen bij een verzekeraar

Bij een verzekeraar zijn er verschillende manieren om geld voor later op te bouwen. Bij Aegon kan dit met Pensioen, Lijfrente en Sparen en beleggen. 

Pensioen
U stort de premies vanuit uw BV in een pensioenverzekering. Dit kan fiscaal voordeel voor uw onderneming opleveren. Bovendien kunt u gelijk een pensioen voor uw partner regelen. U kunt tussentijds niet aan uw geld komen.
Lijfrente
U betaalt zelf de premies van de lijfrente. Deze premies zijn aftrekbaar van uw inkomen. Het leidt tot een lagere inkomenstenbelasting in box 1. U kunt tussentijds niet aan uw geld komen. U betaalt belasting over de uitkering als u met pensioen gaat.
Sparen en beleggen
U spaart of belegt iedere maand een bedrag. Zo bouwt u vermogen op. Over het gespaarde vermogen betaalt u belasting in box 3. U kunt op ieder moment uw geld opnemen. Tenzij u uw geld voor een aantal jaar vastzet om een hoger rendement te halen.

Pensioen

Voor pensioen biedt Aegon u het DGA Beleggingspensioen. Dit is een heldere pensioenregeling op basis van beschikbare premie. U belegt in fondsen en kunt een nabestaandenpensioen meeverzekeren. U heeft altijd inzicht in de kosten. Met een opzegtermijn van slechts 2 maanden blijft u flexibel.

Lijfrente

Bij Aegon heeft u de mogelijkheid om te sparen of te beleggen voor uw lijfrente. Wilt u geld voor later opbouwen met de zekerheid van sparen? Dan is Aegon Lijfrente Sparen iets voor u. 

Wilt u gaan beleggen voor uw lijfrente? Vergelijk in onderstaande tabel uw mogelijkheden en kies voor de manier van beleggen die bij u past. 

Producten Manier van beleggen Manier van inleggen
Aegon Lijfrente Vrij Beleggen U doet zelf uw aan- en verkopen. Gewoon online. U bepaalt zelf hoeveel u per fonds inlegt. Op ieder moment kunt u de hoogte van uw inleg aanpassen.
Aegon Lijfrente Mix Beleggen Gemakkelijk beleggen door vooraf te bepalen hoe u uw inleg over de fondsen verdeelt. Elke inleg wordt volgens deze mix belegd. Op ieder moment kunt u de hoogte van uw inleg of de mix aanpassen.
Aegon Lijfrente Profiel Beleggen De mix van fondsen wordt bepaald door uw risicoprofiel. Tijdens de hele looptijd beleggen wij voor u volgens deze mix. Het beleggingsrisico wordt automatisch afgebouwd richting einddatum.

Sparen en beleggen

Sparen

Wilt u meer weten over sparen? Bij Aegon heeft u keuze uit twee spaarproducten. Vergelijk in onderstaande tabel welk spaarproduct past bij uw situatie. 

Producten Rente Flexibiliteit
Aegon Sparen Sparen tegen een variabele rente. Sparen zonder verplichtingen. U kunt altijd bij uw geld.
Aegon Deposito Sparen Sparen in een vaste periode tegen een vaste rente. U kunt tijdens de looptijd niet bij uw geld.

 

Beleggen

Bent u geïnteresseerd in beleggen? Aegon biedt u meerdere beleggingsproducten. Vergelijk in onderstaande tabel uw mogelijkheden en kies voor de manier van beleggen die bij u past.

Producten Manier van beleggen Manier van inleggen
Aegon Vrij Beleggen U doet zelf uw aan- en verkopen. Gewoon online. U bepaalt zelf hoeveel u per fonds inlegt. Op ieder moment kunt u de hoogte van uw inleg aanpassen.
Aegon Mix Beleggen Gemakkelijk beleggen door vooraf te bepalen hoe u uw inleg over de fondsen verdeelt. Elke inleg wordt volgens deze mix belegd. Op ieder moment kunt u de hoogte van uw inleg of de mix aanpassen.
Aegon Doelbeleggen De mix van fondsen wordt bepaald door uw risicoprofiel. Tijdens de hele looptijd beleggen wij voor u volgens deze mix. Het beleggingsrisico wordt automatisch afgebouwd richting einddatum.

 

Regel het via een onafhankelijk adviseur

Een adviseur kan u professioneel financieel advies geven, passend bij uw situatie. Heeft u nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.

Vind een adviseur

Vragen? Onze DGA Desk helpt

Wij snappen dat u niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan lastige financiële keuzes. Dat u geen zin heeft in het afstruinen van het internet op zoek naar de best passende oplossing. Hoeft ook niet. Wij hebben een DGA Desk waar u als ondernemer terecht kunt met uw vragen. Gewoon iemand aan de lijn met verstand van zaken over uw positie als directeur-grootaandeelhouder.   

Neem contact op met de DGA Desk