Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Als zzp’er of ondernemer wilt u vooral tijd steken in uw bedrijf. En u liever niet bezighouden met financiële zaken. Dat begrijpen wij heel goed. Maar staat u er wel eens bij stil wat er zou gebeuren als u een ongeluk krijgt? Of ziek wordt? Dan heeft u tijdelijk minder of zelfs geen inkomsten. Kunt u dan nog blijven leven zoals u gewend bent? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert u zich tegen inkomensverlies bij bijvoorbeeld ziekte. Veel mensen sluiten geen AOV af. Waarom eigenlijk niet? Wij hebben de meest voorkomende redenen op een rijtje gezet. 

 

“Ik heb geen AOV nodig”

Misschien heeft u een partner die genoeg verdient. Genoeg om samen van te leven, als uw inkomen wegvalt. Waarom zou u dan een AOV afsluiten? Of misschien heeft u een goedgevulde spaarrekening. Met voldoende geld om van te leven als u (blijvend) arbeidsongeschikt raakt. Tja, ook dan heeft u geen AOV nodig. Maar misschien heeft u geen partner met een goed salaris. Of helemaal geen partner. Of bent ú juist de kostwinner in uw gezin. Dan kan het verstandig zijn om een AOV af te sluiten. Want anders krijgt u bij arbeidsongeschiktheid  alleen bijstand. En dat is geen vetpot.

 

"Een AOV is duur"

Een AOV hoeft niet duur te zijn. De premie kan zelfs lager zijn dan u denkt. Waarom? Omdat u zelf kiest wat u wilt verzekeren. Wilt u een AOV met toeters en bellen? Dan is die waarschijnlijk duur. Maar u kunt ook een AOV afstemmen op uw situatie. Hier leest u precies welke keuzes u kunt maken om uw ideale AOV samen te stellen.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat een AOV u per maand zou kosten?

Wilt u weten wat een AOV u per maand zou kosten? Wij hebben in samenwerking met het Nibud een uitgavencheck ontwikkeld. Daarin kunt u uw maandelijkse uitgaven invullen. Op basis daarvan komt er een bedrag uit. Als u dát bedrag verzekert met een AOV, kunt u uw maandelijkse uitgaven gewoon blijven betalen. Ook als u arbeidsongeschikt wordt. U kunt met dit bedrag meteen uw geschatte maandpremie voor een AOV opvragen. Bereken hier in twee stappen uw premie-indicatie.

 

“Mij overkomt niets”

Maar liefst 98% van de ondernemers denkt: ‘Mij overkomt niets’. En toch raakt 12% van alle zelfstandigen voor langere tijd arbeidsongeschikt. De meeste van deze mensen hebben daar geen verzekering voor afgesloten. Het zal u maar overkomen. Dan wordt het heel lastig om te blijven leven zoals u gewend bent.

 

“Ik moet ander werk gaan doen”

De meeste AOV’s kunt u afsluiten op basis van ‘beroepsarbeidsongeschiktheid’. Dat betekent dat u een gegarandeerde uitkering krijgt, zodra u uw beroep niet meer kunt uitoefenen. Zelfs als u geld zou kunnen verdienen met een ander beroep. De AOV van Aegon is altijd op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. Dus u bent niet verplicht om ander werk te doen als u arbeidsongeschikt raakt.

 

“Mijn werk is ongevaarlijk, dus ik loop geen risico”

U werkt misschien niet elke dag met gevaarlijke machines. Maar u kunt ook arbeidsongeschikt worden door een langdurige ziekte. Of door een burn-out. Of zelfs uitglijden in de badkamer, en ongelukkig terechtkomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

“Ik vind de AOV ingewikkeld’

De AOV is ook geen eenvoudig product. Heeft u na het lezen van deze misverstanden nog vragen over de AOV? Of wilt u een advies passend bij uw situatie? Dan kunt u meteen een afspraak maken met een adviseur. Dat kan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt zijn. Of een adviseur van Aegon. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Wilt u daarna een adviesgesprek, dan betaalt u daar wel kosten voor. De adviseur kan u daar in het eerste gesprek alles over vertellen.

 

Meer informatie