Aegon Gezond Werkplan

Oplossingen voor werknemers

Het Aegon Gezond Werkplan biedt meerdere verzekeringen en diensten om je werknemers te beschermen voor inkomensverlies. Bijvoorbeeld als zij langer (deels) arbeidsongeschikt blijven. Hieronder zijn de verschillende werknemersverzekeringen van het Gezond Werkplan en de voordelen toegelicht.
Image
Met de werknemersverzekeringen van Aegon zijn uw werknemers goed verzekerd tegen de gevolgen van verzuim

Werknemersverzekeringen

Je werknemer kan langere tijd niet of minder werken. Na twee jaar komt hij/zij in de WIA. Het UWV bepaalt het percentage arbeidsongeschiktheid, hoeveel hij/zij nog wél kan werken en wat hij/zij daarmee nog kan verdienen (verdiencapaciteit). Als je werknemer tussen de 35% en 80% arbeidsongeschikt wordt verklaard dan ontvangt hij/zij een WGA uitkering. De hoogte van de uitkering van de WGA uitkering kan fors lager zijn dan het oude loon en hangt sterk af van de hoogte van het oude loon en het benutten van de verdiencapaciteit.

Met deze verzekering verzeker je een aanvulling op het inkomen van je werknemer zodra en zolang hij/zij recht heeft op een WGA-uitkering. Je werknemer krijgt een aanvulling tot minstens 70% van het verzekerd bedrag.

De belangrijkste voordelen:

 • Inkomensgarantie van minimaal 70% van het verzekerd loon
 • Werken loont! Als de werknemer minimaal 50% van de verdiencapaciteit verdient, bedraagt de inkomensgarantie minimaal 75% van het verzekerd loon.
 • Keuze uit standaard, light en upgrade variant 

Bekijk de verzekeringskaart WGA-Aanvullingsverzekering.

 

Heb je werknemers in dienst die meer verdienen dan de SV-loongrens van € 58.311 (2021) per jaar? Dan is het goed om te weten dat de WIA-uitkering die zij ontvangen bij arbeidsongeschiktheid, alleen het gedeelte van het loon tot de SV-loongrens dekt. Hierdoor kan je werknemer te maken krijgen met een flinke inkomensterugval. 

Met deze verzekering krijgen je werknemers met een WIA-uitkering een aanvulling op hun inkomen. Zo blijft hun inkomen dus op peil. 

De belangrijkste voordelen:

 • Een hoog maximaal te verzekeren loon van € 325.000,-
 • Een maximale eindleeftijd van 70 jaar
 • Meerdere mogelijkheden voor het verzekerd bedrag en het loon.

Bekijk de verzekeringskaart WIA-Excedentverzekering

Is je werknemer langer dan twee jaar arbeidsongeschikt? Dan komt hij/zij in de WIA. Dan kan hij/zij er qua inkomen flink op achteruitgaan. Is je werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt? Dan krijgt hij/zij zelfs helemaal geen uitkering.

Met deze verzekering verzeker je een aanvulling op het inkomen. Dat doe je voor vijf of tien jaar vanaf het moment dat je werknemer voor het eerst recht krijgt op een uitkering van ons.

De belangrijkste voordelen:

 • Oplossing voor werknemers die 35% of minder arbeidsongeschikt zijn en daarom geen WIA-uitkering krijgen
 • Uitkeringsduur van 5 of 10 jaar

Bekijk de verzekeringskaart WIA-35minverzekering

Image
Het Aegon Gezond Werkplan afsluiten? Bekijk hier alle informatie

Weet je genoeg? Vraag een adviesgesprek aan

Een verzuimverzekering is een financieel complex product. Er zijn zóveel verschillende mogelijkheden. Wij geloven dat een adviseur je hier het beste bij kan helpen. Kies voor Aegon Advies of voor een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

 • Kies voor Aegon Advies of onafhankelijk advies
 • Gratis eerste oriëntatiegesprek
 • Kies zelf de adviseur die bij je past
Maak een afspraak