Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Achterblijvende partner kan binnenkort weer shoppen met pensioengeld

17 september 2008

Minister Donner van SZW heeft antwoord gegeven op de vragen van het Tweede Kamerlid Blok over de Pensioenwet en achterblijvende partners (zie actueel 08-37)

De minister geeft aan dat met de invoering van de Pensioenwet onbedoeld de mogelijkheid voor de achterblijvende partner is komen te vervallen om te shoppen met het kapitaal dat tot uitkering is gekomen voor aankoop van partnerpensioen. Hij deelt daarmee de conclusie van onze collega Bob Willigers in zijn artikel in Pensioen en Praktijk.

De minister is bereid om de Pensioenwet op dit punt aan te passen en zal deze aanpassing meenemen in een verzamelwet die dit najaar aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden.

Noot

De minister is niet ingegaan op de vraag of hij bereid is tot het moment van aanpassen van de wet een begunstigend beleid te voeren. Mogelijk vindt hij dit niet de moeite waard aangezien hij aangeeft de aanpassing dit najaar mee te nemen.

Praktisch

Totdat de wet is aangepast kunnen wij niet ingaan op een verzoek van de partner van een overleden deelnemer om het tot uitkering gekomen kapitaal naar een andere uitvoerder over te maken.

 

Bron: Brief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer van 15 september 2008 www.szw.nl onder Kamerstukken.