Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon-klant kijkt live mee in pensioenadministratie

26 mei 2011

Zakelijke klanten van AEGON kunnen voortaan live meekijken in hun pensioenadministratie. AEGON geeft zijn klanten dagelijks volledig inzicht in de werkvoorraad en de mutatiestromen.

Beheernet

Beheernet is het zakelijke portal waar werkgevers en tussenpersonen inzage hebben in hun pensioenadministratie bij AEGON. Daarnaast kunnen zij op Beheernet mutaties invoeren. De nieuwe functionaliteit is een cocreatie van AEGON met zijn klanten. AEGON houdt periodiek klantenpanels. Uit deze klantenpanels kwam naar voren dat de pensioenadministratie nu een black box is voor klanten, terwijl ze graag willen weten wat de status is van de aangeleverde mutaties.

AEGON maakt het met deze nieuwe functionaliteit mogelijk voor relaties om online de mutatiestromen te volgen. De klant ziet niet alleen de mutaties die hij zelf via Beheernet heeft ingevoerd maar ook de mutaties die AEGON intern voor de klant verwerkt. Hiermee koppelt AEGON de klant aan het administratiesysteem van AEGON en zet daarmee het inzicht in de gehele werkvoorraad open. De klant weet dus altijd wat de actuele status is van de mutaties en wat er in zijn contract gebeurd. Per deelnemer zie je wat er nog open staat.

Minder papier

De klant beschikt nu over dezelfde informatie als AEGON zelf. AEGON is de eerste verzekeraar die dit mogelijk maakt. Ook vanuit milieutechnisch oogpunt is het een waardevolle functionaliteit. Door het online beschikbaar stellen van de informatie zal er steeds minder papieren administratie verstuurd worden.