Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon PPI biedt werkgevers pensioenabonnement

16 februari 2012

Werkgevers kunnen vanaf nu een pensioenregeling afsluiten met een opzegtermijn van maar twee maanden, tegen jaarlijkse administratiekosten van 60 euro per werknemer. AEGON Nederland heeft een vergunning van de Nederlandsche Bank gekregen voor de oprichting van een premiepensioeninstelling, een PPI.  AEGON PPI biedt kleine werkgevers een pensioenabonnement, voor grote ondernemingen is er maatwerk.  

Op dit moment heeft 25% van het midden- en kleinbedrijf geen pensioenregeling. Pensioenen worden als duur en complex beschouwd. AEGON PPI wil de groep aarzelende ondernemers over de streep trekken door de pensioenregeling als abonnement aan te bieden. Het AEGON Pensioenabonnement biedt zekerheid bij overlijden, wordt automatisch aan nieuwe wetgeving aangepast en is eenvoudig op te zeggen met een termijn van slechts twee maanden. Die termijn is ongekend in de markt: werkgevers verbinden zich doorgaans voor vijf of tien jaar met een pensioenverzekeraar.

Maatwerk mogelijk

De dienstverlening verloopt vrijwel volledig digitaal, ook met de werknemer. Door de eenvoudige opzet van de pensioenregeling zijn de kosten laag. Daardoor kunnen ook werkgevers met een of twee werknemers al een abonnement afsluiten. De werkgever betaalt jaarlijks 60 euro administratiekosten per werknemer. Voor grote ondernemingen is maatwerk mogelijk.

Garanties en voorzieningen

Uit Motivaction-onderzoek van AEGON blijkt dat werknemers in grote mate hechten aan zekerheid en garanties bij pensioenopbouw. AEGON biedt de PPI-propositie uitdrukkelijk aan mét verzekeringen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Een deelnemer kan ook kiezen voor een nominaal gegarandeerd pensioen.

Vermogensbeheer

AEGON PPI maakt gebruik van AEGON Asset Management die ruime ervaring heeft met pensioenfondsen en institutionele beleggers. Multinationaal opererende ondernemingen kunnen op termijn hun  grensoverschrijdende pensioenregelingen bij AEGON PPI onderbrengen.

Lees meer over AEGON PPI