Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon ruim in de prijzen bij S&P Cash Fund Awards 2006

1 maart 2006

AEGON heeft op 16 februari jongstleden maar liefst vier Awards gewonnen tijdens het Standard & Poor’s Cash Fund Awards Gala 2006 in Amsterdam.

AEGON kreeg de Award in de categorie “Specialized Groups” over de periode van vijf jaar en behaalde twee eerste plaatsen met het Euro AAA Bond Fund en een eerste plaats met het European Credit Fund.

In de categorie Large Groups was AEGON de grote ‘runner up’. Een hele eer omdat het bij de S&P Cash Fund Awards niet alleen gaat om een uitstekende performance, maar ook om de stijl, visie en ervaring van de portefeuillebeheerder.

Beleggingsfondsen

De jury beoordeelde de resultaten van 82 fondsen over een periode van 1 jaar. Het AEGON Euro AAA Bond Fund werd als beste beoordeeld. Dit fonds scoorde ook het beste bij de fondsen over een periode van 5 jaar. Daar werden in totaal 63 aanbieders beoordeeld. De resultaten van 74 aanbieders over een periode van 3 jaar werden met elkaar vergeleken en hier behaalde het AEGON European Credit Fund de eerste prijs. 

Juryrapport

Volgens het juryrapport heeft AEGON met zijn beleggingsfondsen een zeer consistente performance behaald in de betreffende periode. Dit resultaat is te danken geweest aan de discipline van strakke, doordachte processen en aan de creativiteit van kleine, slagvaardige teams van beleggers. 

Standard & Poor’s Cash Fund Awards

Standard & Poor’s wordt wereldwijd erkend en geaccepteerd als toonaangevende rating agency en is normstellend op de financiële markten. De prestigieuze Standard & Poor’s Cash Fund Awards zijn bestemd voor de best presterende beleggingsfondsen en vermogensbeheerders op de Nederlandse markt.