Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon verkoopt uitvaartverzekeringsbedrijf

20 november 2014

Aegon verkoopt zijn Nederlandse uitvaartverzekeringsbedrijf AEGON NabestaandenZorg aan Egeria, een Nederlandse investeringsmaatschappij. Voor bestaande polishouders zal er, behalve de naam van de verzekeraar, niets veranderen. De polisvoorwaarden en afspraken die AEGON NabestaandenZorg - klanten hebben gemaakt met AEGON veranderen niet en worden overgenomen door AXENT.

Veelgestelde vragen:

1) Waarom verkoopt AEGON zijn divisie NabestaandenZorg?
Aegon Nederland kijkt voortdurend welke activiteiten wel of niet binnen Aegon passen. Uitgangspunt is steeds dat we naar een overzichtelijk en duidelijk productenassortiment willen om zo onze klanten optimaal te helpen in hun financiële behoeften. We willen ons vooral richten op de wensen van onze klant op het gebied van levens- en schadeverzekeringen, pensioenen en beleggingen.

Een belangrijk element in de strategie van AEGON Nederland is het streven naar meer samenhang en focus per activiteit, in dit geval Leven. Daarbij is ook de positie van de uitvaartverzekeringsproducten heroverwogen. De volgende overwegingen hebben een rol gespeeld:

  • Producten van Aegon NabestaandenZorg behoren niet tot de producten waarop Aegon in Nederland de focus wil leggen (leven, pensioenen, schade en bancair)
  • Uitvaartverzekeringsproducten worden vooral door gespecialiseerde distributeurs verkocht. Aegon heeft slechts beperkt toegang tot deze distributeurs.
  • Aegon NabestaandenZorg biedt uitsluitend uitvaartverzekeringen aan, waar in toenemende mate gespecialiseerde aanbieders hiernaast ook een volledige uitvaart aanbieden.

 

2) Stopt Aegon met het aanbieden van uitvaartproducten?
Met de verkoop van NabestaandenZorg stopt Aegon met de verkoop van uitvaartproducten. AXENT neemt de verkoop van uitvaartproducten over.

 

3) Moet ik als klant iets doen n.a.v. deze transactie?
Nee. Uw bestaande uitvaartverzekering zal er niet door veranderen.

Voor klanten van ABB: Voor vragen over uw bestaande uitvaartverzekering kunt u in de toekomst rechtstreeks terecht bij AXENT. Voor vragen over andere Aegon producten blijft Aegon Bank uw vertrouwde adres.

4) Ik ben verzekerd bij AXENT/LPU/Memento Mori, gaat mijn verzekering ook mee in deze deal?
Ja, deze verzekeringen zijn onderdeel van de verkoop. Er verandert voor u niets.

Voor klanten van ABB: Voor vragen over uw bestaande uitvaartverzekering kunt u in de toekomst rechtstreeks terecht bij AXENT. Voor vragen over andere Aegon producten blijft Aegon Bank uw vertrouwde adres. Dit kan via www.aegonbank.nl of door te bellen met 088-3440344.

5) Welke gevolgen heeft de overname voor de Aegon NabestaandenZorg klanten?
Voor klanten of polishouders verandert de inhoud van de verzekering niet. De gemaakte afspraken in de polis blijven onverminderd van kracht.

Voor klanten van ABB: voor vragen over uw bestaande uitvaartverzekering kunt u in de toekomst rechtstreeks terecht bij AXENT. Voor vragen over andere Aegon producten blijft AEGON Bank uw vertrouwde adres. Dit kan via www.aegonbank.nl of door te bellen met 088-3440344.