Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Asset Managers Aegon winnen weer een Lipper Fund Award

3 januari 2008

De asset managers van AEGON zijn weer in de prijzen gevallen. Volgens researchinstituut Lipper hebben zij van alle beleggingsfondsen dit jaar de beste prestaties neergezet in de categorie “Aandelen Nederland”. Dit levert hun weer een Lipper Fund Award op. Ook in 2007 mocht de fondsbeheerder van het AEGON Equity Holland Fund een Lipper Fund Award in ontvangst nemen.

Lipper

Lipper, een dochterorganisatie van Reuters, beoordeelt de institutionele vermogensbeheerders volgens de Lipper Leader methodologie. De Lipper Fund Awards genieten in de wereld van de institutionele vermogensbeheerders veel aanzien. 140.000 fondsen uit de hele wereld worden door Lipper gevolgd in hun prestaties. Lipper deelt prijzen uit in meer dan 20 landen over de hele wereld. Dit is het derde jaar dat deze prijzen ook in Nederland worden uitgereikt. 

Reactie vanuit AEGON

Eric Rutten, directeur van Asset Management van AEGON Nederland, is trots op het behaalde resultaat: “Het afgelopen jaar is niet gemakkelijk geweest voor de managers van aandelenfondsen. Door de enorme koersdalingen in de tweede helft van 2007 is er een enorm beroep gedaan op hun kennis en ervaring. De fondsmanagers bij AEGON Nederland hebben meer focus aangebracht in het aandelenbeheer, waardoor zij beter in staat zijn in te spelen op de diverse beleggingskansen. Het winnen van deze Lipper Award zegt mij dat wij daarmee op tijd de juiste richting hebben gekozen.”