Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Asset pooling nu ook voor kleinere multinationals

29 juni 2010

Het samenvoegen van beleggingen, asset pooling, biedt multinationals veel voordelen, zoals lagere beleggingskosten en meer controle over risico’s in verschillende landen. Echter, na de introductie van ‘tax-transparent’ asset pooling platforms door enkele grote multinationals, is asset pooling op de achtergrond geraakt. Dit kwam vooral door de complexiteit van het opzetten van een eigen asset pooling oplossing.

De introductie van ‘multi-client’ asset pooling waarin meerdere bedrijven kunnen deelnemen, heeft het speelveld veranderd. Asset pooling is daardoor ook beschikbaar voor middelgrote en kleine multinationals. Nu asset pooling volwassen is geworden, is het tijd opnieuw te kijken hoe bedrijven hun voordeel ermee kunnen doen, ongeacht hun omvang.

In het rapport “Asset pooling comes of age” worden pensioenproblemen waartegen multinationals aanlopen, gekenschetst. Na de behandeling van de diversiteit van pensioenen en pensioensystemen in Europa, worden verschillende asset pooling oplossingen beschreven. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar ‘multi-client asset pooling’ waarin meerdere bedrijven kunnen deelnemen. Het rapport eindigt met vijf concrete stappen om asset pooling te implementeren.

Vraag het rapport aan

Het rapport bevat 20 pagina’s en is in het Engels. Voor het verkrijgen van een (gratis) digitale versie van het rapport, klik hier.

Schrijf in voor het webinar op 20 juli om 16:00

U kunt een briefing van de auteur Alexander van Ittersum online bijwonen. Dit webinar duurt circa een uur en biedt ruimte voor het stellen van vragen (de voertaal is Engels). Als u zich voor het webinar op 20 juli van 16:00 tot 17:00 wilt aanmelden, klik dan hier.