Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Beleggen in Emerging Market Debt

3 januari 2008

Sinds kort biedt AEGON obligatiebeleggingen in Emerging Markets aan via fondsen voor verzekerde en vrijvermogensrelaties (AEGON Emerging Market Debt Fund en AEAM Emerging Market Debt Fund). Deze fondsen beleggen in obligaties uitgegeven door overheden en bedrijven in opkomende markten.

Deze fondsen vormen qua profiel een aanvulling op het reeds gevoerde spectrum aan vastrentende waarden fondsen. Doelstelling van de fondsen is het behalen van consistente rendementen gesteund door sterk risicomanagement.

Fondskenmerken

Het merendeel van de beleggingen bestaat uit obligaties uitgegeven in dollars; het daaruit voortvloeiende valutarisico wordt afgedekt naar de euro. Het fonds kenmerkt zich daarnaast door lage kosten en een lage turnover. Het verwachte rendement van deze beleggingen ligt hoger dan dat van de overige vastrentende categorieën. 

Wat biedt Emerging Markets Debt?

Asset Management is momenteel tactisch overwogen in Emerging Market Debt (EMD). Daarnaast biedt EMD door de lage correlatie met andere beleggingscategorieën een uitstekende mogelijkheid voor diversificatie. Door Emerging Market Debt strategisch op te nemen in de beleggingsportefeuille verbetert het risico-rendementsprofiel. 

Samenwerking AEGON wereldwijd

Het fondsbeheer is in handen van AEGON USA dat een solide track record heeft in deze beleggingscategorie. Deze samenwerking geeft verdere invulling aan een breder samenwerkingverband tussen de asset management afdelingen in de Verenigde Staten, Schotland en Nederland, die in de afgelopen jaren onder de naam Forward In Asset Management gestalte heeft gekregen. Die samenwerking is reeds enkele jaren geleden begonnen met de introductie van een bedrijfsobligatie fonds (High Yield Fund), waarbij het beheer door de teams van AEGON USA en AEGON Nederland gezamenlijk wordt gevoerd.