Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Bij doorbeleggen valt echt wat te kiezen

12 mei 2017

4 mei berichtte PensioenPro over de variabele pensioenuitkering. Het complete artikel vindt u hier (let op, inlog nodig). In het artikel wordt ingegaan op de verschillen in producten tussen de vier verzekeraars bij de variabele pensioenuitkering.

De keuze van Aegon

Aegon belegt 66% van het pensioenkapitaal in zakelijke waarden en dat blijft de hele uitkeringsfase zo. Voor Aegon is het een bewuste beslissing om veel in zakelijke waarden te beleggen, zegt Frits Bart, directeur Beleid. ‘Vaak hebben mensen ook een db-regeling die minstens een even groot kapitaal vertegenwoordigt als de dc-regeling. Dat zien we als risicovrije belegging. Daarnaast hebben mensen nog AOW. Dat is nog eens eenzelfde waarde. Ook dat zien we als risicovrije belegging. Als je de 66% zakelijke waarden daartegen afzet, blijft er een derde van over. Zoveel heb je wel nodig, wil je voordeel hebben van doorbeleggen.’ Overigens wijst Aegon nadrukkelijk op de risico’s. ‘Het kan zijn dat uw beleggingen ineens zéér sterk in waarde dalen. Door een crisis zoals we in 2008 meemaakten. Of door een terreurdaad’, zo valt te lezen bij de veelgestelde vragen.

Rente bepalend

‘Gemiddeld is de koopsom nu twee keer zo hoog,’ zegt Frits Bart. ‘Begin april hadden honderd mensen een offerte voor variabel geaccepteerd, tegen zo’n duizend voor vast. We hadden hogere belangstelling verwacht. Ik reken op toenemende belangstelling, omdat de markt nog niet is volgroeid.’