Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Het AEGON Wereldwijd Mix Fonds wint Morningstar award

5 april 2012

Vorig jaar wonnen wij vier awards. waaronder die voor 'beste belegger van Nederland'. Dit jaar wijzigde Morningstar de spelregels iets, waardoor onze institutionele fondsen niet meer kunnen meedingen. Gelukkig hebben we nog meer fondsen. En zie daar, een award voor het AEGON Wereldwijd Mix Fonds.

Winnaars bepalen

Morningstar had het dit jaar niet gemakkelijk om de winnaars te bepalen gezien de schuldencrisis die de financiële markten in een wurggreep houdt. Naast de performance over 2011 zijn ook de prestaties over 3 en 5 jaar (gecorrigeerd voor risico) mee gewogen in de uiteindelijke berekening. Daarnaast geldt ook dat de fondsen ten opzichte van andere fondsen in dezelfde categorieën vergeleken zijn. Meer informatie over de achterliggende methodologie staan in het Morningstar artikel over de nominaties.

Recept

Een goede balans tussen zekerheid en risico. Geef het fonds in de vertrouwde handen van onze fondsmanager Olaf van den Heuvel en zijn team. Voeg daarbij de juiste mix van vastrentende en zakelijke waarden. Dat is ons recept voor het AEGON Wereldwijd Mix Fonds. “Wij hebben gedurende het jaar de juiste keuzes gemaakt om het beste resultaat voor onze klanten te behalen”, zegt Olaf er zelf nuchter over. 

Keuzes maken

Het  AEGON Wereldwijd Mix Fonds wint een Morningstar Award in de categorie ‘Mixfondsen EUR Neutraal’. Onze concurrenten in deze categorie waren BL Global 50 en Triodos Sustainable Mix Fonds. Ons fonds wint de Award doordat het uitstekende prestaties levert. 

Dit komt doordat het beleggingsteam gedurende het  jaar de goede beslissingen over de juiste mix van vastrentende en zakelijke waarden nam. Dit is inclusief Tactische Asset Allocatie, selectiebeleid van landen, sectoren en individuele aandelen en duration- en yieldcurve posities. Verder zijn er gedurende het jaar weinig aanpassingen gedaan in de Asset Allocatie waardoor we de transactiekosten tot een minimum beperken.

Rendement

Het behaalde absolute rendement (na kosten) van dit fonds over de laatste 5 jaar is 2.51 % en over de laatste 3 jaar 8,55 %.

Interesse in beleggen bij AEGON als particulier?

AEGON heeft een aantal fondsen die door particulieren kunnen worden aangekocht. De complete lijst van deze fondsen, en informatie over deze fondsen staat op onze website

Mocht u interesse hebben om te investeren in het AEGON Wereldwijd Mix Fonds of in één van de andere fondsen, dan kan dat door een  AEGON Beleggingsrekening te openen. In de AEGON Beleggingsrekening kunt u zelf snel en eenvoudig beleggen in de AEGON beleggingsfondsen via internet. 

Daarnaast kunt u ook voor deze fondsen kiezen in de AEGON Lijfrenterekening. Met de AEGON Lijfrenterekening kunt u geld opzij zetten voor later om er uw pensioen mee aan te vullen. Dit kan door te sparen, te beleggen in de AEGON beleggingsfondsen of allebei. 

Institutionele beleggers

AEGON Asset Management profileert zich als partner in pensioenbeleggen. Onze primaire expertise ligt in vastrentende waarden en het optimaliseren van Strategische Asset Allocatie in liability gedreven investeringsstrategieën voor de beschikbare premieregeling en middelloon- of eindloon regelingen van onze klanten.  Bent u benieuwd naar de investeringsmogelijkheden die wij bieden aan institutionele beleggers, ga dan naar onze website.