Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Hoe gaat AEGON om met de Wet gelijke behandeling?

1 januari 2005

Per 1 januari 2005 wijzigt de Wet gelijke behandeling mannen en vrouwen en treedt artikel 2b PSW (recht op uitruil nabestaandenpensioen) in werking voor beschikbare premieregelingen. In dit kader staat AEGON aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen. Wat doen we met de tarifering van zowel nieuw op te bouwen- als bestaande aanspraken?

Beleid AEGON

AEGON hanteert vanaf 1 januari 2005 sekseneutrale tarieven voor vanaf die datum op te bouwen aanspraken in collectieve beschikbare premietoezeggingen. 

Voor individuele toezeggingen blijft AEGON de huidige sekseafhankelijke tarieven aanbieden. AEGON biedt bij expiratie van kapitaalaanspraken, opgebouwd vanaf 1 januari 2005, een sekseneutraal tarief aan.

Planning en implementatie

De bestaande regelingen worden per 1 januari 2005 aangepast. Deze aanpassingen zullen in de loop van 2005 door ons in de administratie worden verwerkt. 

Begin 2005 ontvangt u van AEGON nadere informatie over de manier waarop wij omgaan met shopvrijheid, uitruil en de gevolgen van de aanpassing van de regelingen.