Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Kansen in de veranderende DC markt

8 juni 2017

Dat was het centrale thema van de Aegon Businessclass afgelopen 31 mei in Almere. Het was een prettige interactieve bijeenkomst waarin we gekeken hebben naar het landschap van DC en de PPI’s in het bijzonder. Bas Endlich, Commercieel Manager Aegon, stond stil bij de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van pensioen en gaf aan dat DC inclusief doorbeleggen een “volwaardige” pensioenoplossing is.

 

Gedragseconoom Rogier Potter van Loon nam ons mee in de wetenschappelijke uitgangspunten die aan de basis liggen van onze vernieuwde profielwijzer. Centraal hierbij staat de manier waarop wij als mensen beslissingen nemen.

Chantal Hoet, marketeer bij Aegon, gaf een kijkje in de Aegon keuken door te laten zien hoe de wetenschappelijke uitgangspunten verwerkt zijn in de profielwijzer van Aegon. Met een live demonstratie liet zij zien dat drie vragen de kern van alles raken: hoeveel risico kan iemand nemen, hoeveel risico wil iemand nemen en wil iemand een vaste of een variabele pensioenuitkering. Paul Hoogerhuis, manager Marketing, sloot de dag af door adviseurs te laten zien welke rol zij hebben in het gesprek met werkgevers over hun zorgplicht én werknemers over het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor een goed inkomen voor nu en later. Hierbij werd ook stil gestaan bij de financiële planning van werknemers en hoe adviseurs gebruik kunnen maken van onze tooling.

Wilt u meer weten over het event? Of heeft u interesse in de presentatie(s)? Neem dan contact op met Annemarie van Steijn.