Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overzicht pensioenregelingen in EU

26 april 2013

EIOPA (de Europese toezichthouder op verzekeringen en pensioenen) publiceert een database met een overzicht van alle pensioenregelingen in de EU. Dit geeft een uitgebreid overzicht van de aanvullende en particulieren pensioenregelingen (tweede en derde pijler) in Europa.

Database en samenvatting

In de uitgebreide database zijn tal van gegevens over pensioenregelingen te vinden. Bijvoorbeeld de benaming van het pensioen in het betreffende land , of er sprake is van tweede of derde pijler pensioen, DB of DC regelingen, het type pensioenuitvoerder, het soort pensioen, de aantallen deelnemers, etc. Over eerste pijler pensioen (staatspensioen zoals de AOW) is geen informatie opgenomen.

Naast de gegevens in de database stelde EIOPA een samenvatting op. Deze samenvatting geeft een duidelijk overzicht door middel van grafieken en tabellen. EIOPA kondigt aan dat zij de gegevens regelmatig zal updaten.

Nederlandse gegevens

Om een idee te geven van de uitgebreide inhoud van de tabel treft u hier een samenvatting aan van de Nederlandse gegevens.

Wat kan AEGON Adfis voor u doen?

Het overzicht van EIOPA van de verschillende pensioenregelingen in Europa kan het begrip over elkaars pensioenregelingen binnen Europa vergroten. Dit neemt niet weg dat pensioenvraagstukken op internationaal terrein vaak lastig is en niet voor iedereen dagelijkse kost.

Met onze specialistische kennis kunnen wij u helpen bij vragen over internationale aspecten van pensioenen.

 

Auteur: Erik Schouten, adviseur AEGON Adfis
Bron: website EIOPA