Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Pensioen: gelijke tarieven voor mannen en vrouwen

3 januari 2008

Gelijke behandeling van mannen en vrouwen is ook van invloed op pensioenen. AEGON heeft voor haar collectieve beschikbare premieregelingen gelijke tarieven voor mannen en vrouwen vastgesteld. Deze gelden vanaf 1 januari 2005. Dit kan ook voor u gevolgen hebben.  

In gelijke omstandigheden bouwen mannen en vrouwen hetzelfde pensioen op

Sinds 1 januari 2005 hebben collectieve beschikbare premieregelingen te maken met de wetgeving rondom gelijke behandeling. Door verschillende verwachtingen in levensduur bouwen mannen en vrouwen in gelijke omstandigheden tot nu toe verschillende pensioenkapitalen op. Om dezelfde reden is ook het aan te kopen pensioen verschillend.

De wettelijke bepalingen per 1 januari 2005 stellen dat mannen en vrouwen voortaan in gelijke omstandigheden hetzelfde pensioen moeten opbouwen. Daarom heeft AEGON de tarieven voor beschikbare premieregelingen per deze datum voor mannen en vrouwen gelijkgesteld.

Voor de opbouw van het pensioenkapitaal vanaf 1 januari 2005 en voor het daarvoor aan te kopen pensioen gelden voor mannen en vrouwen gelijke tarieven. De opgebouwde aanspraken tot deze datum blijven ongewijzigd.

Dit heeft tot gevolg dat voor mannen het te verwachten kapitaal iets lager wordt ten opzichte van de situatie van vóór 1 januari 2005. Voor vrouwen is dit net andersom.

Een meer uitgebreide uitleg, geïllustreerd met rekenvoorbeelden, kunt u hier downloaden: gelijke behandeling bij collectieve beschikbare premieregelingen.pdf