Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Sportief aan de slag tegen Alzheimer

19 juli 2017

 

Sinds 2002 sponsort Aegon het Alzheimercentrum VUmc. In dit centrum wordt onderzoek gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Dat is een belangrijke stap om mensen met Alzheimer te kunnen behandelen.

Naast het bedrag dat Aegon doneert, zetten ook de medewerkers zich regelmatig in voor het goede doel. Bij Aegon doen we dat graag op een sportieve wijze!

Waarom sponsort Aegon het Alzheimeronderzoek

Aegon heeft als missie om mensen in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Als de ziekte van Alzheimer het geheugen en bewustzijn aantast, kun je geen zelf bewuste keuzes meer maken.

Triatlon010

750 meter zwemmen, 20 km fietsen en afsluitend 5 km hardlopen op de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam. 50 collega’s durfden deze sportieve uitdaging aan te gaan en hebben hun sportieve grens verlegd tijdens de triatlon op 16 juli. Hiermee hebben zij € 10.600 opgehaald voor het Alzheimerfonds.

Alzheimer Fietschallenge

Zo’n 40 relaties van Aegon maakten in mei met een aantal Aegon-collega’s een fietstocht van ruim 100 kilometer door het natuurgebied De Alde Faene in Friesland. Doel: geld ophalen voor het 100+ Alzheimeronderzoek. Tijdens het diner werd de cheque van ruim € 20.000,- door Wim Hekstra, directeur Aegon Zakelijk, overhandigd aan Dr. Henne Holstege van het VUmc Alzheimercentrum. Het sponsorbedrag is inmiddels opgelopen naar € 23.312.

Doneer ook

De volgende uitdaging kondigt zichzelf al aan. Samen met het VUmc Alzheimercentrum willen we op 17 september met 200 mensen aan de start verschijnen van de Dam tot Damloop. Hiervoor zijn we nog opzoek naar sponsoren. Doet u mee