Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

U en Aegon steunen Nationale Fonds Sport Gehandicapten

3 januari 2008

In plaats van de traditionele kerstkaarten te sturen is bedrijfsonderdeel Corporate & Institutional Clients van AEGON in actie gekomen voor gehandicapte sporters.

In de e-mail nieuwsbrief ‘AEGON Actueel’ en in persoonlijke mailings is u eind vorig jaar gevraagd een goed doel, het Nationale Fonds Sport Gehandicapten, te steunen. AEGON wilde met de opbrengst het Nederlandse team sponsoren, dat van 26 februari tot en met 5 maart deelneemt aan de achtste Special Olympics World Winter Games in het Japanse Nagano .

Op de actie werd spontaan en positief gereageerd. U gaf met bijna 300 relaties gehoor aan de oproep, een hoge respons. De MT-leden Jan Overmeer en Raymond van Es waren dan ook blij aan Henny Jacobse, voorzitter Special Olympics Nederland, een cheque met een bedrag van 4.575 euro te kunnen overhandigen. Special Olympics is een breedtesportconcept voor mensen met een verstandelijke beperking. Op regionaal, nationaal en internationaal niveau worden trainingen en wedstrijden georganiseerd waar iedereen op eigen niveau aan kan meedoen.

De Nederlandse ploeg vertrok op 21 februari naar Nagano. Ze bestaat naast 24 sporters uit een begeleidingsteam van coaches, het Head of Delegation en een assistent Head of Delegation.

In totaal bestaat de delegatie uit 34 personen. De sporters komen uit in de volgende takken van sport: langlaufen (4), schaatsen (16) en skiën (4). AEGON Nederland besloot in 2003 als hoofdsponsor van de KNSB zich in te zetten voor het gehandicaptenschaatsen. In dat kader zijn onder meer busreizen voor gehandicapten georganiseerd naar grote wedstrijden en hebben veel gehandicapten de schaatswedstrijden kunnen bijwonen. Ook is er gecollecteerd tijdens de grote wedstrijden in Thialf.