Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Vrijval spaarloon per 15 september 2010

15 augustus 2010

Op 9 juli 2010 heeft Minister van Financiën Jan Kees de Jager besloten het spaarloon vrij te geven per 15 september 2010. Het gaat om alle spaarloontegoeden die in de periode van 2006 tot en met 2009 zijn gespaard. De bedragen die in 2010 zijn gespaard blijven geblokkeerd; deze kunnen alleen worden opgenomen voor de wettelijk erkende bestedingsdoelen (zoals bijvoorbeeld de AEGON Lijfrenterekening of de aankoop van een eigen woning).

Opname van het vrijgegeven spaarloon is niet verplicht en in sommige gevallen nog ongunstig ook. Op dit moment is het saldo op de spaarloonrekening vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Als u uw spaarloon op een reguliere spaarrekening zet, is het dus mogelijk dat u hierover belasting gaat betalen. Daarnaast is de rente op de spaarloonrekening soms hoger dan de rente op de vrij opvraagbare spaarrekeningen.

Tussen 18 en 26 augustus informeren wij klanten met vrijgegeven spaarloon over de mogelijkheden voor hun persoonlijke situatie.

Weet u al wat u met de vrijval van uw spaarloon gaat doen? Wij zetten graag de mogelijkheden voor u op een rij. Bekijk hiervoor meer informatie over de vrijval van spaarloon.