Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zakelijk Nieuws Webinar: wat u moet weten over de nieuwe privacywetgeving

Webinar: wat u moet weten over de nieuwe privacywetgeving

26 april 2018

De nieuwe privacywetgeving roept nog veel vragen op. Weten of u er klaar voor bent? Doe dan mee met ons speciale webinar.

Over een paar weken worden de privacyregels een stuk strenger

De nieuwe privacywetgeving, ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), treedt op 25 mei 2018 in werking. Organisaties hebben hierdoor ineens meer verplichtingen ten aanzien van privacy. Bovendien moeten zij daar aantoonbaar aan voldoen. Geen eenvoudige opgave.

Bewerker, verwerker, verantwoordelijke: hoe zit dat?

De wet maakt onderscheid tussen een verwerker aan de ene kant en een verwerkingsverantwoordelijke aan de andere kant. Een verwerker, onder de oude wet nog een bewerker geheten, verwerkt persoonsgegevens voor een verwerkingsverantwoordelijke. Daar is een overeenkomst voor nodig tussen beide partijen. Maar de relatie tussen die twee is niet altijd glashelder. We krijgen dan ook veel vragen binnen over de rolverdeling tussen Aegon, de adviseur en de werkgever.

Aegon Nederland is verwerkingsverantwoordelijke. Dit betekent dat wij zelf bepalen hoe en waarvoor wij de persoonsgegevens verwerken. Dit is noodzakelijk, omdat Aegon als financiële instelling aan verschillende wettelijke plichten moet voldoen waarvoor wij persoonsgegevens moeten verwerken. We doen dat dus niet in opdracht van een werkgever. U hoeft daarom geen verwerkingsovereenkomsten met ons af te sluiten.

Vraag ons de hemd van het lijf tijdens het webinar op 22 mei

Zit u zelf ook met vragen? Doe dan mee met ons speciale webinar over de privacywetgeving. Tijdens dit webinar nemen we u mee in de belangrijkste wijzigingen die vanaf 25 mei gelden. Daarnaast gaan we in de op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Wat is uw verantwoordelijkheid? En wat is de verantwoordelijkheid van Aegon? En die van uw adviseur? Na het webinar heeft u concrete handvatten.

 

Webinar terugkijken

Alles rustig nalezen? Download onze brochure

We willen u graag ook op andere manieren informeren. Op Beheernet en het Werkgeversportaal Inkomen vindt u de brochure “Data protection at Aegon NL”. Hierin leest u hoe we de gegevensbescherming binnen Aegon Nederland hebben georganiseerd. De brochure is er nu in het Engels, de Nederlandse versie komt zo snel mogelijk beschikbaar.

En de privacystatements op onze website? Die zijn nu nog geënt op de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Kort voordat de AVG ingaat zetten we ze om naar de nieuwe kaders.