Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 21 2010

1 juni 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 24 mei tot en met 28 mei 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index steeg over de week met 2.3% naar een niveau van 320.64. Het was een zeer goede week, waarbij 23 van de 25 bedrijven in de index stijgende koersen lieten zien. Het best presterende aandeel in de AEX index was Boskalis, maar ook brouwer Heineken behaalde een hoog rendement. Zowel het aandeel Boskalis als het aandeel Heineken steeg als gevolg van een opwaarderingsadvies door een analist.

Europa

De eurostoxx 50 index steeg afgelopen week met 1.55%. Maar liefst 41 van de 50 bedrijven behaalde een koerswinst. Onder de negatieve uitschieters bevonden zich vooral financiële instituten uit de mediterrane landen. Vooral Franse bedrijven nestelden zich bij de hoogvliegers afgelopen week.

Verenigde Staten

De Amerikaanse S&P500 index steeg met 0.16% naar 1089. In het begin van de week daalden de meeste aandelenkoersen als gevolg van het nieuws dat de kredietbeoordelaar Fitch de kredietwaardigheid van Spanje had verlaagd. Dit nieuws leidde ertoe dat de onzekerheid rond de schuldencrisis in Europa tijdelijk weer toenam. Gedurende de week verdween dit nieuws weer naar de achtergrond en wist de Amerikaanse aandelenmarkt te herstellen en uiteindelijk een bewogen week positief af te sluiten.

Azië

In Azië zagen we een wisselend beeld, waarbij de Japanse aandelenbeurs het slechter deed dan de regio, terwijl Sjanghai de beste week in twee maanden meemaakte. Hongkong steeg met 1.1% en de Zuid Koreaanse beurs steeg zelfs met 1.4%, ondanks de oplopende spanning met Noord Korea.