Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 24 2010

22 juni 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 14 juni tot en met 18 juni 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index steeg 3.2% over de week. Bijna alle fondsen stegen gedurende de week. De grootste stijger was Aegon met een plus van bijna 9%. Ook ING presteerde goed met een plus van 7.5%. Dit kwam met name door het herstel op financiele markten wat sterk bijdraagt aan de winstgevendheid van deze instellingen. Er waren slechts twee dalers. Dit waren TomTom en Unilever. Beide noteerde echter een zeer kleine min.

Europa

De Eurofirst 300 index steeg 2.5% over de week. Zorgen over de houdbaarheid van overheidstekorten in een aantal Europese landen nam af. Dit kwam door een succesvolle obligatie veiling van Spaanse staatsobligaties en doordat de EU de resultaten van stress testen op banken openbaar zal maken. Dit laatste werd als positief ervaren, omdat dit voor meer transparantie zal zorgen. Banken presteerden hierdoor erg goed. De Spaanse bank Bankinter steeg bijvoorbeeld met 13.5%.

Verenigde Staten

De S&P index steeg 2.4%. Dit werd veroorzaakt door de afnemende zorgen over overheidstekorten in Europa. Slechter dan verwachtte macro-economische data zorgde echter voor een rem op het enthousiasme.
Aandelen in het geplaagde olie concern BP daalde 6%. Afgelopen week kondigde het aan dat het 20 miljard dollar in een fonds voor slachtoffers van de olieramp zal storten.

Azië

De Nikkei index was in lijn met andere ontwikkelde landen omhoog (+3%). De Hongkongse Hang Seng index steeg met 5.2%.
Afgelopen weekend kondigde de Chinese overheid aan dat het de Chinese munt, de Yuan, vrijer zou laten handelen ten opzichte van de dollar.